23 Април 2024 г. Вторник

Брокер завлича с над 140 000 лв. англичани при сделки с имоти

2010-10-08 11:38:52

26-годишен, уволнен от Агенцията за недвижими имоти зарадичастпром, е клиент на прокуратурата по разследване за измама на англичани за над 140 000 лева. Срещу Мишо Михайлов прокуратурата във Велико Търново вече е внесла обвинителен акт по чл. 217 от НК за злоупотреба с доверие на клиент.

Паралелно с това върви досъдебно производство за друга имотна сделка на стойност 130 000 лева, съобщава "Борба".

Младият мъж е бил таксиметров шофьор, когато преди две години в колата му влязъл британец, говорещ прилично български. Чужденецът се занимавал с недвижими имоти във Великобритания, Мишо му допаднал и го препоръчал за брокер на търновската агенция „Ремакс”, където го назначили на работа.

Сред клиентите на Мишо била млада англичанка, която му дала генерално пълномощно да оперира с нейна банкова сметка, в коятожената вкарала 20 000 лева.

Искала селска къща, каквато брокерът намерил за нея и съпруга й в Полски Сеновец. Сделката била изповядана и семейството се сдобило с нотариален акт, но дамата пропуснала да оттегли по официалния ред пълномощното на Мишо.

С официален документ в ръка, в края на 2008 г. младежът успял да източи 10 177 лева от банковата сметка на чужденката. Междувременно от Агенцията за недвижими имоти засекли, че този брокер върти частпром и не отчита всички приходи по сделки, и го уволнили.

Преди месеци англичанката и съпругът й дошли у нас да си видят къщата в Полски Сеновец и да направят ремонт. Тогава жената се сетила, че има едни пари в банкова сметка, но тя се оказала празна. След това се жалвала на полицията и прокуратурата в старата столица от брокера Мишо, който вече е подсъдим.

Междувременно в Търновската прокуратура се появили и други сигнали срещу същия младеж. Този път ставало дума не за покупка, а за продажба на имот. Британци му поверили продажбата на апартамент във Велико Търново, който бил пласиран за 120 000 лева.

Парите брокерът, който вече работел за себе си, а не за агенция, обаче „забравил” да даде на клиентите си. В момента прокуратурата във Велико Търново чака Михайлов да върне парите, за да му спести втори обвинителен акт за злоупотреба с доверие на клиенти.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати