26 Април 2024 г. Петък

Министрите дойдоха усмихнати, усмихнати си отиват

2010-10-08 11:13:08

Букет от цветни изрази подари на телевизионния ефир мнозинството от ГЕРБ, когато трябваше да обясни защо е гласувало "против" вота на недоверие.

Най-духовита обаче беше Снежана Дукова, която се изказа последна. Волно или не – тя направи аналогия с първите изявления на вече отстранената министърка Анна-Мария Борисова.

"Министрите дойдоха усмихнати, усмихнати ще си отидат", заяви развълнувано депутатката. В този момент министрите наистина се усмихнаха, но премиерът Бойко Борисов и днес избра да не присъства в залата.

Даниела Дариткова от ГЕРБ обаче припомни появяването му в сряда за няколко минути, когато Борисов се подписа върху плакатите с неговия лик, издигнати от опозицията.

"Това завърши щастливо само за ловците на автографи", обобщи резултата от първия вот на недоверие Дариткова.

"Страната се управлява от ГЕРБ. Свърши времето на политиканстването", уверено заяви в края на пламенната си реч тя.

На свой ред Дукова цитира още няколко народни мъдрости, Напънала се планината, родила мишка" или "По пътя на истината има две грешки – да не го извървиш докрай или да не тръгнеш по него", а опозицията е допуснала и двете според оценката на депутата от ГЕРБ.

 

"Колегите от Атака доказаха своята лоялност и вярата, че ГЕРБ ще направят политики". Отново – от краткото обяснение за отрицателен вот на Снежана Дукова.

 

Един обаче от хората на Сидеров не подкрепи кабинета. Депутатът Камен Петков от „Атака“  гласува „Въздържал се“. 

"Циркът в Народното събрание продължава", бяха първите думи на носителката на най-личния автограф от премиера Бойко Борисов – Мая Манолова.

Тя излезе на трибуната, за да направи "лично обяснение", което обаче не можа да бъде чуто в национален ефир. Причината е, че веднага след изказването на мнозинството държавната телевизия прекъсна прякото предаване от парламента. Така или иначе изказването на Манолова не беше лично, а по гласуването на вота на недоверие.

Според нея, въпреки че опозицията не събра всички 77 гласа, с които разполага – той е бил успешен. Първо, защото е сменен министър. Второ, защото е стопирана далавера с пари от Европа, и трето, защото в крайна сметка са отпуснати пари за здравеопазване.

"Надяваме се, че ще нанесете корекции в политиката, която водите в тази сфера. Спрете се", посъветва ги още Мая Манолова.

Малко след това председателят Цецка Цачева изключи микрофоните й.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати