25 Април 2024 г. Четвъртък

Бойко Кръстанов: Не мисля, че Дани е кофти герой...

2010-10-07 15:27:09
Бойко Кръстанов е съвсем млада звезда - роден е на 21 декември 1987 г.

Завърши Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов" (НАТФИЗ) тази година с главни роли в два дипломни спектакъла - рок мюзикъла "Рент", по музика, стихове и текст на Джонатан Ларсън и в aбсурдната трагикомедия "Заминавам", на руския драматург Ал. Слаповски.

Любимото му занимание, преди да се влюби в театъра, бил футболът. В девети клас решил, че иска да стане актьор и няколко години по-късно неговата кариера започва да върви напред.

Голямата му мечта - да играе на сцената на Народния театър "Иван Вазов" - в момента се осъществява и в края на октомври се очаква премиерата на хитовата американска пиеса "Ангели в Америка".

След успешните роли в дипломните спектакли и в сериала Би Ти Ви "Стъклен дом", Бойко може да бъде видян и в друг филм, този път на големия екран - "Лов на дребни хищници". Филмът набира все по-голямата популярност заради странния жанр и съвсем младия екип... 

- Как те избраха за ролята на Дани в "Стъклен дом?

- С кастинг, бяха три кръга. Накараха ме да изиграя сцена от трети или четвърти епизод, с Калин Врачански трябваше да си подаваме реплики. Накрая ни взеха и двамата.

- Имало ли е моменти, когато толкова се вживяваш в ролята на Дани, че пренасяш образа и в личния си живот?

- Не, не мисля. Не съм се и замислял много, но не вярвам да вкарвам този образ в личния си живот. Дори и да е ставало, е несъзнателно.

С кого от актьорите от сериала поддържаш приятелски отношения.

- С всички, но най-близки сме с Радето. Радина Кърджилова определено ми е най-близка.

Гледаш ли сериали?

- Само "Саут парк" (southparkstudios.com). Друго не гледам.

- Прекарваш ли много време в интернет?

- О, да. Търся си информация, чета си, слушам музика.

- В момента по кината се върти нов български филм ". Ще опишеш ли героя си там?

- Героят ми е още ученик, който трябва да измисли как да изкарат пари с приятелите, за да отидат на море. Моят герой е много наясно с компютрите и технологиите и като характер е умерен. Не изпада в крайности, а взима решение, след като е помислил добре и след трезва преценка на ситуациите. Той е свързващият елемент, той вкарва разум. 

- Значи този герой е много по-позитивен от разглезения Дани?

- Е, аз не мисля, че Дани е кофти герой. Не знам защо така се възприема. 

- Положителни или отрицателни герои искаш да изиграеш?

- В отрицателния образ има голямо предизвикателство. Трябва да намериш къде е добър, кое негово качество е положително. Май е по-интересно да си отрицателен. 

- Кой беше последният филм, който гледа в кино?

- Честно казано, на ходя много на кино. Последният филм, който гледах, беше "Генезис", а преди това "Девет". 

- Кино или театър?

- И двете. Не знам, и двете неща са ми интересни, не бих се ограничил. 

- Имаш ли специален ритуал, който изпълняваш, преди да излезеш на сцена?

- Слушам музика, но вече и от това се отказах. 

- Участваш в "Ангели в Америка", нова постановка на режисьорката Десислава Шпатова на сцената на Народния театър "Иван Вазов", разкажи повече. 

- Героят ми е гей, чийто приятел е болен от СПИН. Пиесата е страхотна, авторът Тони Кушнер е спечелил "Пулицър" и тя се играе със страхотен успех на Бродуей. Мен лично много ме грабна. А актьорският състав е страхотен. 

Героят ми се сблъсква със СПИН-а, с отговорностите, които идват от това, поставен е в много мъчителна ситуация, страхотна морална дилема. Трябва да я гледате.

- Кога ще е премиерата?

- Премиерните представления са на 26 и 27 октомври. На Голяма сцена ще се играе. 

- Вярваш ли в бъдещето на българския театър?

- Да. Тук има страхотно кадърни хора, които се занимават с това.

- Изкушавам се да те питам какво би направил, ако си министър на културата?

- Ще си подам оставката! Ха-ха... Сериозно, мисля , че проблемите са другаде, на по-друго ниво, а не в министерството. Едва ли министърът сам си е орязал бюджета. 

- Чух, че си пееш, ще бъдеш ли от актьорите, които записват албум?

- Да, бе!... Не, като завършвахме НАТФИЗ направихме мюзикъл и много си пеехме, оттогава съм си така, ама няма да издавам албум. 

- Ти се дипломира тази година и веднага влезе в най-успешния български сериал, в добър български филм и в нова пиеса на сцената на Народния театър, гледаш ли на себе си като на успял млад човек?

- Ха, добре звучи, нали? Сега, както ми го казваш, си давам сметка как звучи, иначе не го мисля така. Гледам си работата, не го мисля това. Мисля си за нещата които се случват днес, ден за ден.

- Ако не те бяха приели във НАТФИЗ, с какво щеше да се занимаваш?

- А, това въобще не знам. Аз кандидатствах само там и само за една специалност. Не знам какво щях да правя, ако не ме бях приели. Сигурно пак щях да кандидатствам или пък в чужбина... Не мога да си отговоря. 

- Кой е Бойко в три думи?

- Много ми е трудно, не мога да се описвам. Искам да съм щастлив с това, което правя, да пътувам...
източник: vesti.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати