Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Понеделник
Юни 1
Начало arrow Политика arrow Каролев крещи на общинарка от ГЕРБ, че е глупава

Каролев крещи на общинарка от ГЕРБ, че е глупава

  Print E-mail
2010-10-07 14:42:32
източник: dnes.bg

След бурни страсти в НС и размяна на цветисти реплики между депутатите местният парламент в столицата реши да не отстъпва на националния. 

Истински скандал се разрази на заседанието на Столичния общински съвет при обсъждането на сделката за закупуване на имот от община Царево. 

Главните действащи лица бяха общинарят от НДСВ Владимир Каролев и Екатерина Йорданова от ГЕРБ.

Ябълката на раздора стана доклад, предвиждащ предоставянето на  средства от Специализирания общински приватизационен фонд за покупката на имот в град Ахтопол, община Царево. 

Имотът е предназначен за почивка на служителите от столичния автотранспорт. 

Владимир Каролев директно обвини ГЕРБ, че прокарват "поредното необмислено комунистическо предложение и вземат изключително тъпо решение". 

ГЕРБерката Екатерина Йорданова, която е и профсъюзен лидер в транспортния синдикат, пък го обвини, че разсъждава асоциално и мисли само за бизнеса. 

"Госпожо, вие луда ли сте? Не сте луда, а сте глупава", не й остана длъжен жълтият общинар, известен с острия си език. 

Според него аргументите на вносителите на предложението, че над 1000 души ще почиват в базата в Царево, са неоснователни, защото и 14-те поземлени имота са в изключително лошо състояние, което едва ли би позволило летуване в тях. 

"Не ви ли е срам, може ли да сте такива", крещеше съветникът от жълтата партия. На няколко пъти влизаше и излизаше от заседателната зала. 

От своя страна Йорданова добави, че служителите на градския транспорт нямат възможност да почиват в бани в Малайзия, и препоръча на Каролев да позволи на работниците да почиват на неговата база. 

Оказа се, че нито един общински съветник не е сигурен в това колко са бунгалата в имота. 

Земята е с обща  площ от 8,3 дка, а предложената цена за покупката е 96 лева за квадратен метър.

При гласуването на предложението съветниците от ДСБ и от НДСВ гласуваха "против", а "за" бяха от СДС, ГЕРБ, "Атака" и БСП. 
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Перник влиза от криза в криза. Това стана ясно от коментара на кмета на Перник Станислав Владимиров пред БиТиВи.Той посочи, че новият водопровод вече е дал лека авария. Сега той се ...
  Новини "За да спрем да налагаме масова психоза, Гешев трябва да арестува Борисов, а Кошлуков да се опита да бъде почтен. Изразявам силно безпокойство, че близо 20 часа няма заседание на ...
  Новини Министърът на екологията Емил Димитров - Ревизоро и днес си е написал оставката, без да я съгласува с някого, но и без да опъва ластици, както се изрази по аналогия с думите на ...
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?