20 Април 2024 г. Събота

Ако искате да забогатеете...

2010-10-07 09:57:37

Състоянието на Уорън Бъфет се оценява на около 56 млрд. долара. И докато това състояние е натрупано предимно благодарение на гениалните инвестиционни решения на Бъфет, фактор може би е и начинът му на живот.

Бъфет все още живее в къщата си в Омаха, закупена през далечната 1958 година за скромната сума от 31 500 долара, пише изданието Yahoo Finance, предаде АСН.

1. Живейте малко под възможностите си

Да си богат не е само резултат от получаването на заплата и инвестиционни решения. Да си се научил да живееш скромно и да пестиш е част от тайната на успеха. Така ще можеш да имаш достъп до така необходимия за реализиране на твоите идеи капитал.

В момента, в който изхарчат всичко, хората започват да имат проблеми. Спестяването е ключ към постигането на богатство, според Ед Бътовски от Chapwood Capital Investment Management.

2. Излизайте от тежки ситуации и загуби

Психиката е едно от най-важните неща за достигане на заветната цел. Всеки може да има моменти на неуспехи, но не бива да приема пораженческия дух, а трябва да продължи нататък. Много от настоящите най-богати хора на планетата са имали подобни моменти. Стив Джобс, например, е бил отстранен от Apple, когато е бил на 30.

Днес той е легенда и един от най-богатите хора на планетата. Заедно с това, за времето, когато не е бил в Apple, Джобс съумява да създаде друга компания, струваща милиард долара - медийната Pixar.

3. Знайте стойността си

Независимо от професията си, богатите и известни хора винаги са имали изключително силен усет за това колко струват, което е ключово, за да достигнат положението, в което се намират.

Марк Хърд, например, е бил отстранен от поста изпълнителен директор на Hewlett-Packard през август, а само месец по-късно става президент на Oracle.

4. Инвестирайте умно

Измамната схема на Бърнард Мадоф е действала твърде дълго време в привличане на клиенти, които не са се замисляли, че всичко звучи твърде хубаво, за да е истина.

Много по-късно се разбира, че с малка проверка и усилия, повечето клиенти най-вероятно биха открили лесно измамата.

Много често приятели и близки се опитват да се възползват от богатите си роднини, предлагайки им не особено удачни идеи, които биха стрували много, а понякога и цялото им бъдещо богатство.

5. Купувайте евтино

Богатите могат да си позволят да се разпрострат на широко. Това обаче не значи, че го правят.

Те често изчакват или търсят най-изгодните варианти. Така например, Джон Поулсън, мениджър на фонд с милиарди, е купил своята „къща мечта" на изключително добра цена. Той се е възползвал да купи дома, който е бил обявен на по-ниска цена поради неизплащана ипотека.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати