27 Април 2024 г. Събота

НДСВ: ГЕРБ унизително лъже избиратели и данъкоплатци

2010-10-06 08:49:22

НДСВ изказва дълбоко възмущение от лъжите, с които ГЕРБ продължава да си служи и заблуждава избирателите си. В програмата си тази уж дясна партия е записала намаляване на данъци и осигуровки, обаче днес премиерът каза, че ще вдигне пенсионната осигуровка с 3 процентни пункта догодина. Здравната вноска ще остане 8%, се казва в изявление на пресцентъра на жълтата партия.

НДСВ изказва дълбоката си загриженост от продължаващата управленска безпомощност и използването на популистки ходове да сблъсква интереси на групи хора, например пенсионери и активни хора, лекарско съсловие срещу пенсионери.

На хората искаме да кажем, че догодина ще плащат повече данъци на държаватаq без да се подобри нищо, посочват от НДСВ. А на премиера ще припомним, че всяко вдигане на данъците кара фирмите да потъват все по-дълбоко в сивия сектор.

На министър Дянков ще кажем да забрави за планирания дефицит и да се готви да плаща санкция на Брюксел за свръхдефицит. С други думи да има едно наум и да си планира още пари за харчене, които ще събира от все по-малък брой хора.

Колкото до твърдението на премиера, че "няма да бъда съучастник на нещо, което съм заварил" и от днес нататък парите за здраве ще отиват само за здраве, напомняме, че парите за здраве освен правителството на ГЕРБ никой не е пипал, защото не е имало нужда.

Сега ГЕРБ изхарчи фискалния резерв и посегна на парите за здраве – други съучастници ГЕРБ няма, ако не броим "Атака" и Синята коалиция, която кой знае защо мълчи днес.

И понеже стана пределно ясно, че с парите за здраве ГЕРБ са плащали пенсии без решение на парламента, НДСВ изразява силна загриженост за спазването на законите в страната, и то от самото правителство, категорични са жълтите.

Средствата, натрупани от парите на данъкоплатците (2% за здраве) трябва да отидат в частни фондове по лични сметки на всеки, който ги е внасял, и да му помагат, ако му се наложи да доплаща за здраве. Друг е въпросът защо и ГЕРБ не иска и не говори за частни здравни каси с лични партиди.

Има едно просто обяснение – докато стои (ако въобще стои) резервът на НЗОК, винаги ще буди въпроси защо не се използват парите на данъкоплатците по предназначението им. Няма резерв – няма неудобни въпроси с още по-неудобни отговори.

ГЕРБ унижава хората, като 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати