Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Вторник
Фев 18
Начало arrow Политика arrow Сефер: Спя в Сараите на Доган за 80 лв.

Сефер: Спя в Сараите на Доган за 80 лв.

  Print E-mail
2010-10-05 13:34:13
източник: dnes.bg

"Проф. Кушлев е запорирал някакви имоти, без да преглежда документи, а по декларацията ми от 2009 г.", заяви депутатът от ДПС без имунитет  Гюнай Сефер.

Срещу него се води дело за присвояване на голяма сума пари по документна измама за две обществени поръчки и преди дни комисията "Кушлев" запорира негово имущество за 2,3 млн. лв.

"Стоян Кушлев лъже за имотите. Аз не съм  дошъл в парламента като безработен, а имам фирма и имоти и преди това. Мога да покажа всичко до стотинки плюс даренията, не се притеснявам от проверяващите", каза още Сефер.

Депутатът бе категоричен, че си е платил данъците на всички имоти, които има.

"Господин Кушлев само харчи пари на данъкоплатеца", твърди още народният избраник от ДПС.

Той имал 350 работници, със собствени средства направил 2 храма, един параклис и една джамия. За последните 3 години твърди, че е внесъл 4 милиона лева данъци на държавата и още над 5 млн. лв. корпоративен данък.

От 23 автомобила, описани от комисията "Кушлев", ползвал само един мерцедес, другото били трактори, тирове, фадроми.

"Мога да докажа парите си до стотинка – това са много смешни неща", възмути се за пореден път депутатът от ДПС.

Сефер отрече да е близък с лидера на ДПС Ахмед Доган, въпреки че живее в Сараите му в Бояна от осем години.

"Доган го познавам от 18 години, той е председател на партията, сега живея в Сараите, защото това е хотел, плащам по 80 лева на вечер, всеки може да отиде там", увери той.

Миналата седмица комисията "Кушлев" наложи обезпечителни мерки върху имущество на стойност 2 284 230 лева, а цената на иска срещу Гюнай Сефер е за 8 832 504 лева.

Запор е наложен и върху всички банкови сметки на Гюнай Сефер и на семейството му. Запорирани са и дяловете, които депутатът има в 7 дружества.

Преди няколко дни депутатът директно заяви, че отнемането на имотите му става под политически натиск, като целта била елиминиране на кадрите на ДПС в Силистренско заради предстоящите местни избори.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Слави Трифонов учреди партията си с новото име "Има такъв народ", съобщи БНР. На учредителното събрание не бяха допуснати представители на медиите. Присъствали са 808 делегати, при ...
  Новини Не искам да се надлъгваме с това кой водомер на коя територия е. Ще си получат актовете. Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров пред БНТ по повод ...
  Новини Проблемът не е в бруталните атаки към държавния глава, а в управлението на държавата, контрола и използването на службите и правоприлагащите органи и спазването на закона от тяхна ...
  Новини Президентът, Европейският съюз и местната власт са единствените с положителен рейтинг. Това показват резултатите от проучване на Агенция "Афис", извършено между 17 и 22 януари - малко ...
  Новини "Импийчмънтът няма да напълни язовирите, няма да напълни, хладилниците на хората и няма да вдигне пенсиите. Импийчмънтът най-много да напълни площадите и да доведе до окончателен крах."Това ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Кое е най-важното събитие в България за отминаващата 2019 година?