Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Септ 21
Начало arrow Политика arrow Сефер: Спя в Сараите на Доган за 80 лв.

Сефер: Спя в Сараите на Доган за 80 лв.

  Print E-mail
2010-10-05 13:34:13
източник: dnes.bg

"Проф. Кушлев е запорирал някакви имоти, без да преглежда документи, а по декларацията ми от 2009 г.", заяви депутатът от ДПС без имунитет  Гюнай Сефер.

Срещу него се води дело за присвояване на голяма сума пари по документна измама за две обществени поръчки и преди дни комисията "Кушлев" запорира негово имущество за 2,3 млн. лв.

"Стоян Кушлев лъже за имотите. Аз не съм  дошъл в парламента като безработен, а имам фирма и имоти и преди това. Мога да покажа всичко до стотинки плюс даренията, не се притеснявам от проверяващите", каза още Сефер.

Депутатът бе категоричен, че си е платил данъците на всички имоти, които има.

"Господин Кушлев само харчи пари на данъкоплатеца", твърди още народният избраник от ДПС.

Той имал 350 работници, със собствени средства направил 2 храма, един параклис и една джамия. За последните 3 години твърди, че е внесъл 4 милиона лева данъци на държавата и още над 5 млн. лв. корпоративен данък.

От 23 автомобила, описани от комисията "Кушлев", ползвал само един мерцедес, другото били трактори, тирове, фадроми.

"Мога да докажа парите си до стотинка – това са много смешни неща", възмути се за пореден път депутатът от ДПС.

Сефер отрече да е близък с лидера на ДПС Ахмед Доган, въпреки че живее в Сараите му в Бояна от осем години.

"Доган го познавам от 18 години, той е председател на партията, сега живея в Сараите, защото това е хотел, плащам по 80 лева на вечер, всеки може да отиде там", увери той.

Миналата седмица комисията "Кушлев" наложи обезпечителни мерки върху имущество на стойност 2 284 230 лева, а цената на иска срещу Гюнай Сефер е за 8 832 504 лева.

Запор е наложен и върху всички банкови сметки на Гюнай Сефер и на семейството му. Запорирани са и дяловете, които депутатът има в 7 дружества.

Преди няколко дни депутатът директно заяви, че отнемането на имотите му става под политически натиск, като целта била елиминиране на кадрите на ДПС в Силистренско заради предстоящите местни избори.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини "Колко важен трябва да е Пламен Георгиев, проваленият председател на злощастната КПКОНПИ", пише в позиция на Кристиан Вигенин от името на ПГ на "БСП за България"."Подиграха ...
  Новини Само след два дни ще гласуваме, за да изпратим своите представители в Европейския парламент, които ще защитават нашите интереси в голямото европейско семейство в следващите пет ...
  Новини Пълна проверка на 746 къщи за гости, които са построени с евросредства започват МВР, НАП и ДФЗ, обявиха МВР шефът Младен Маринов и министърът на земеделието Румен Порожанов. "От 2015 г. до ...
  Новини Изключително висока е цената в обществената поръчка за наем на машините за изборите. Това мнение изрази пред БНР бившият депутат адвокат Петър Славов. Той посочи, че наемът за една машина ...
  Новини Еврокомисарят по цифрова икономика и общество и водачът на листата на ГЕРБ за предстоящите избори за Европейски парламент Мария Габриел прогнозира победа за нейната партия на ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  За кого ще гласувате на евроизборите?