27 Април 2024 г. Събота

Сефер: Спя в Сараите на Доган за 80 лв.

2010-10-05 13:34:13

"Проф. Кушлев е запорирал някакви имоти, без да преглежда документи, а по декларацията ми от 2009 г.", заяви депутатът от ДПС без имунитет  Гюнай Сефер.

Срещу него се води дело за присвояване на голяма сума пари по документна измама за две обществени поръчки и преди дни комисията "Кушлев" запорира негово имущество за 2,3 млн. лв.

"Стоян Кушлев лъже за имотите. Аз не съм  дошъл в парламента като безработен, а имам фирма и имоти и преди това. Мога да покажа всичко до стотинки плюс даренията, не се притеснявам от проверяващите", каза още Сефер.

Депутатът бе категоричен, че си е платил данъците на всички имоти, които има.

"Господин Кушлев само харчи пари на данъкоплатеца", твърди още народният избраник от ДПС.

Той имал 350 работници, със собствени средства направил 2 храма, един параклис и една джамия. За последните 3 години твърди, че е внесъл 4 милиона лева данъци на държавата и още над 5 млн. лв. корпоративен данък.

От 23 автомобила, описани от комисията "Кушлев", ползвал само един мерцедес, другото били трактори, тирове, фадроми.

"Мога да докажа парите си до стотинка – това са много смешни неща", възмути се за пореден път депутатът от ДПС.

Сефер отрече да е близък с лидера на ДПС Ахмед Доган, въпреки че живее в Сараите му в Бояна от осем години.

"Доган го познавам от 18 години, той е председател на партията, сега живея в Сараите, защото това е хотел, плащам по 80 лева на вечер, всеки може да отиде там", увери той.

Миналата седмица комисията "Кушлев" наложи обезпечителни мерки върху имущество на стойност 2 284 230 лева, а цената на иска срещу Гюнай Сефер е за 8 832 504 лева.

Запор е наложен и върху всички банкови сметки на Гюнай Сефер и на семейството му. Запорирани са и дяловете, които депутатът има в 7 дружества.

Преди няколко дни депутатът директно заяви, че отнемането на имотите му става под политически натиск, като целта била елиминиране на кадрите на ДПС в Силистренско заради предстоящите местни избори.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати