26 Април 2024 г. Петък

Андреа Баника: Ако не бях певица, щях да съм чистачка!

2010-10-04 17:55:32

 

Наричана кралицата на румънската денс музика, Андреа Баника започва музикалното си образование едва 4-годишна, за да се превърне в една от водещите изпълнителки в северната ни съседка.

Модел, телевизионна водеща, една от най-богатите певици в страната си, а отскоро – и майка, тя придоби международна известност с хита си Samba, последван от летния хит на 2010-а – Love in Brasil.

Андреа Баника е у нас като част от Happy Energy Tour.

Всички говорят за румънското музикално чудо. На какво отдаваш успеха на румънската денс музика?

Има много професионални продуценти и артисти в Румъния и беше крайно време целият свят да разбере, че ние правим качествена музика.

След удивителния световен успех на O-zone нашата музика стана популярна и в чужбина.

Така ние можем да изразим собствената си идентичност и да достигнем до публиката навсякъде. Как да не съм горда, че съм част от това! 

Кои са трите най-иновативни и интересни лица в румънската музика в момента? 


Възхищавам се на Play & Win като продуценти, Inna като артист и Akcent като група. 

Най-известната българска певица в Румъния ти е адашка. Какво мислиш за нея?


Не познавам Андреа лично, но съм чувала Sahara – проекта, по който работи. Партньорът й в него – Кости, е много талантлив колега и продуцент! Желая им успех. 

Ти си на сцена отдавна и си една от любимките на жълтата преса в Румъния. Коя е най-забавната клюка, която си чула за себе си?


Бях водеща на едно от най-гледаните предавания на румънската телевизия. И жълтите вестници изфабрикуваха, че имам романтична история с колегата си Ionut Dolanescu, който е известен фолк изпълнител. Историята беше абсолютно невярна, но доста се забавлявахме на всички измислени подробности... 

В своите видеоклипове винаги има много плът и сексапил. Коя е най-привлекателната част от мъжкото и женското тяло?


Винаги съм си мислела, че трябва да се радваме и възхищаваме на телата, които не просто са добре оформени, а и изразяват емоции, уникалност и характер.

Много се грижа за себе си – храня се здравословно и спортувам. Но също така вярвам, че външната красота идва отвътре. Заради което не съм си правила никакви пластични операции.

Любимата ми част от собственото ми тяло са очите. Най-красивият фетиш в женското тяло: определено краката. В мъжкото – ръцете. 

Как поддържаш връзка с феновете си?


Моите фенове са много важни за мен. Иска ми се, когато се прибират след мой концерт, да са щастливи, удовлетворени и изпълнени с позитивна енергия. Затова се свързвам с тях по всички възможни начини – чрез социални мрежи, различни видео- и аудиоканали за споделяне на музика. Самите те също разпространяват песните ми сред приятелите си.

Също така съм в топли отношения с президентите на всичките ми фен клубове в Румъния. Получавам страхотна подкрепа от тях, за което съм безкрайно благодарна.

Няма по-голяма радост от усмивката, която мяркаш пред себе си, докато пееш на сцена. Дано успея да предизвикам много такива на концертите си в България! 

Кое е най-вълнуващото нещо, което ти се е случило на сцена?


Обожавам момента, в който ми подаряват плюшени играчки и цветя. Имам огромна колекция!

Наскоро ми се случи особено вълнуващ момент, когато няколко деца с увреждания бяха на мой концерт и адски много се забавляваха. Много се вълнувам в такива ситуации, защото самата аз изгубих родителите си в много ранна възраст. Тези деца ме развълнуваха до сълзи. 

Въпреки че се занимаваш с музика от съвсем малка, ако не беше избрала тази кариера, какво щеше да правиш?

Когато бях малка, много исках да стана стюардеса. Сега по-скоро се виждам като мениджър на компания за почистване, ха-ха.

Какво предстои оттук нататък?

Няма да издавам нищо повече от това: след турнето в България се връщам в студио с невероятните продуценти Play & Win!

 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Лайфстайл


Новини
Международния ден на жената всяка година се чества на 8 март като ден, който почита борбата за равни права на жените по цял свят. На този ден се честват икономическите, политическите и обществените ...
Новини
Днес почитаме св.Трифон.Свети Трифон се счита за пазач на лозята. Той е бил мъченик, светец лечител, който през 248 г. сл. Хр., при царуването на император Деций Траян бил посечен с меч.Роден ...
Новини
Брад Пит спечели Оскар за поддържаща мъжка роля. Наградата му се присъжда за ролята във филма "Имало едно време в Холивуд".Актьорът победи конкуренцията на Антъни Хопкинс, Том Х ...
Новини
Актьорът Кърк Дъглас е починал вчера на 103-годишна възраст. Новината съобщи неговият син Майкъл Дъглас пред сп. "Пийпъл", цитиран от Ройтерс. "С огромна тъга аз и моите братя ...
Новини
Актьорът Иван Ласкин почина на 48-годишна възраст във Военномедицинска академия в нощта срещу неделя, малко преди именния си ден.Той бе приет в болницата на 28 декември миналата година с тежка чер ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати