20 Април 2024 г. Събота

Ремонт за милиони: Асфалтът – неположен, чакълът – в реката

2010-10-04 15:24:43

Истинско разхищение на държавни пари се оказва ремонтът на пътя между Пловдив и Лилково, показа разследване на Dnes.bg.

До живописните селца Лилково и Ситово се стига по разбит планински път. Ремонтът му започва преди 3 години, а пари се отпускат от държавния бюджет.

3 години след старта на ремонта по нагънатия в момента пътен участък трудно могат да се разминат два автомобила, а шофирането с повече от 10 километра в час е рисковано заради дупките и опасните завои. 

“Ако караш малко по-бързо, директно се обръщаш в дерето, а през зимата, когато всичко е заледено, спирачките не вършат работа”, жалват се шофьори, които живеят в село Лилково и трябва редовно да пътуват до областния град.

През първата година от ремонта е насипан чакъл, направени са нови бордюри и подпорни стени, а трасето към Лилково е било оформено. Преди да се постави асфалтът обаче, по неясни причини работата спира.

“За една зима дъждът изми положената настилка и целият чакъл отиде в реката”, оплака се пред Dnes.bg Йордан Харизанов, който има вила в близкото селце Ситово.

Местните хора са на мнение, че управниците им са започнали ремонта, за да привлекат гласове на последните избори.

Най-парадоксалното е, че чужденците, които имат намерение да инвестират в района, се отказват заради лошия път.

"На няколко пъти идваха чужденци от различни държави, за да вложат пари в строителство и да си построят вили и хотели, но се отказаха, защото до планинските селца се пътува повече от час”, оплакаха се местните.

Областният управител Иван Тотев бе категоричен, че на този етап няма пари за довършването на отсечката.

Тотев изрази недоумение защо ремонтът, започнал преди три години, не е бил довършен, при положение че е трябвало да се положи само асфалт.

Областният управител обеща да потърси сметка на старото ръководство на Областно пътно управление и на хората, които са разпределяли парите за ремонт на пътя между Пловдив и Лилково.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати