26 Април 2024 г. Петък

"Манчестър юнайтед" пак завърши наравно като гост в Премиършип

2010-10-03 03:16:55
Кандидат-шампионът на Англия "Манчестър юнайтед" продължи серията си без победа при гостувания в Премиършип от началото на сезона. "Червените дяволи" записаха четвърто поредно равенство далеч от "Олд Трафорд", като този път не успяха да победят "Съндърланд".

Двубоят на "Стейдиъм ъф лайт" завърши при нулево равенство, като домакините определено могат да съжаляват повече, че не стигнаха до трите точки. Това е първият мач от началото на сезона, в който футболистите на "Юнайтед" не успяват да се разпишат.

Българският нападател на гостите Димитър Бербатов не започна като титуляр в тази среща, въпреки че Уейн Рууни не беше в групата заради травма. Той се появи веднага след почивката на мястото на Майкъл Оуен и дори отбеляза гол, но той беше отменен заради засада.

Двубоят започна с натиск на домакините, които през първото полувреме имаха няколко много добри възможности да открият. Най-изгодната от тях се откри пред Стед Малбранк в 16-ата минута. Тогава французинът се измъкна от защитата и останал сам срещу Едвин ван дер Сар стреля право в него от няколко метра.

Дарън Бент също имаше шанс да открие, а в 37-ата минута Бодевайн Зенден уцели и гредата. Нападателната двойка на "Манчестър юнайтед" Майкъл Оуен - Федерико Македа така и не успя да създаде сериозна опасност за вратаря на домакините Миньоле и затова логично в началото на втората част на терена се появи Бербатов.

Още в първата по-опасна атака на гостите сле дпочивката българинът вкара топката в мрежата. Пол Скоулс опита да стреля, но топката се отклони от Бербатов и влезе във вратата на "Съндърланд". Нападателят обаче беше в засада и съдията Крис Фой правилно отмени попадението.

Българинът имаше още един шанс до края на мача, но силният му удар мина встрани от вратата. Луиш Нани, Пол Скоулс и Неманя Видич имаха другите възможности за "Юнайтед", докато Дарън Бент и Асамоа Гиан пропуснаха шансовете за "Съндърланд".

Така "червените дяволи" остават втори с 13 точки, но може да изостанат на пет от лидера "Челси", ако сините спечелят дербито с "Арсенал" в неделя.

Другите българи подвизаващи се в Премиършип, също не успяха да стигнат до победи с отборите си. "Болтън" на Мартин Петров завърши наравно при гостуването си на "Уест бромич", а българското ляво крило изпусна да осигури успеха на "Уондърърс"Астън вила" с капитанската лента срещу "Тотнъм"Вила" в 16-ата минута, но Рафаел ван дер Ваарт отбеляза два гола за пълния обрат на "шпорите". Холандецът се разписа в 45-ата и 75-ата минути.

"Евертън" пък най-после стигна до пълен успех този сезон. "Карамелите" победиха "Бирмингам"Бирмингам" без поражение.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати