20 Април 2024 г. Събота

Убиха наследника на Таки?!

2010-09-30 19:42:07
Ицо Исуса е ликвидиран - това е слухът, който упорито се носи из подземния свят през последната седмица. И Полицейски източници на в. "Уикенд" неофициално потвърдиха информацията.

Исуса е убит по схема, използвана за убийствата на Мето Илиенски, Чората и Кирчо Малкия. Преди около седмица той се е качил в личния си автомобил и е наредил на охраната му да го следва. До днес той не се е завърнал.

Из подземните слоеве вече се носи мълвата, че Христо Вартерян, както е истинското име на Исуса, е убит и зарвен на Витоша.

След изчезването му бойните му бригади са разпуснати, а дясната му ръка - Ицо Шилев се е покрил вдън земя. Източник на в. "Уикенд" твърдят, че в момента на наркопазара цари пълен хаос. Хората на Ицо Исуса подозират, че избягалият в ЮАР Таки е замесен в ликвидирането на Вартерян. Убийството на наркоглавататя може да предреши процеса срещу Таки, който още не е влезнал в съдебна зала. Без Ицо Исуса обвиненията срещу Таки няма да са толкова силни. Никой няма да се очуди, ако след няколко години, когато процесът вече е приключил, Таки се върне в България на бял кон, все едно нищо не е било.

Исуса се прочу през 2009 г., когато организира атака срещу парламента по време на митинг срещу управлението на Станишев.

Неофициално се говори, че Христо е взел 300 000 лв. от Братя Галеви, за да организира масови безредици и това да доведе до оставката на тогавашния МВР шеф Михаил Миков. След тази случка няколко от неговите дилъри бяха арестувани, а самият той обявен за национално издирване.

Криминалисти успяли да намерят свидетели, които да посочат Таки и Исуса като наркобосове. Това са Росен Стъкларя и бившият шофьор на Христо Вартерян.

Заради двамата издайници Таки свалил доверието си от Исуса. Точно това определило, след оттеглянето му да го наследи Сако, а не Ицо.

Исуса и Аверите му не приели това Сако да ги ръководи и обявили независимост. До война между тях не се стигнало, подари зачестилите акции на МВР в нощните клубове.

Ликвидирането на Вартерян увеличава шансовете на Сако да наложи кокаинов монопол в столицата.

Официално съобщение за смъртта на Исуса няма, според запознати скоро няма и да има. Това предполага, че скоро ще се появят много версии за изчезването му. Близки до него твърдят, че вариантът да е избягал с натрупаните милиони е невъзможен, защото бягството, категорично не му е в стила.

източник: blife.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати