23 Април 2024 г. Вторник

"Рубин" отново препъна "Барселона", "Манчестър юнайтед" най-после спечели във Валенсия

2010-09-30 00:28:28
Руският шампион "Рубин" е на път да се превърне в "черна котка" за испанския  "Барселона", тъй като продължава да няма загуба вече в три двубоя от Шампионската лига. Двата отбора завършиха 1:1 в Казан година, след като направиха 0:0 там.

В същото време "Манчестър юнайтед" сложи край на серията си без победа във Валенсия. Воденият от сър Алекс Фъргюсън отбор постигна труден успех с 1:0 и си върна статута на фаворит в група С.

"Рубин" поведе в резултата в 30-ата минута с гол на капитана Христиан Нобоа от дузпа, отсъдена за нарушение на Дани Алвеш в наказателното поле срещу Виталий Калешин. Впрочем Калешин беше съборен в наказателното поле от трима защитници на "Барселона", но най-голям беше "приносът" на бразилския национал.

След час игра "Барселона" изравни също от дузпа с гол на световния шампион с испанския национален отбор Давид Вия. Наказателният удар беше отсъден за нарушение в наказателното поле срещу Андрес Иниеста.

Аржентинската суперзвезда Лионел Меси остана резерва заради контузия на глезена, но се появи в игра в 60-ата минута на мястото на Хавиер Масчерано. За половин час той отправи пет удара във вратата на "Рубин", последният - с глава, но нито един не донесе гол за каталунците.

Руските шампиони имаха възможност дори да нанесат поражение на европейския шампион за 2009 г., както направиха преди година на "Ноу камп". Минути преди края резервата Обафеми Мартинс стреля от около два метра с глава, но топката срещна гредата на Виктор Валдес. Иначе в останалото време хората на Курбан Бердиев предимно се бранеха и разчитаха на контраатаки.

"Манчестър юнайтед" имаше две нулеви равенства срещу "Валенсия" като гост в Шампионската лига и третият двубой на "Местая" също беше близо до този резултат. Английският вицешампион обаче успя да прекъсне серията и да вземе много важна победа благодарение на гола на Хавиер Ернандес в 85-ата минута след подаване на току-що влезлия Федерико Македа.

Димитър Бербатов започна като титуляр в нападението на "червените дяволи", но нямаше подкрепата на обичайния партньор Уейн Рууни, който отлетя за Манчестър по-рано днес заради контузия. Фъргюсън беше направил редица промени в състава и затова играта на отбора куцаше в нападение. Българинът не успяваше да комбинира по познатия от началото на сезона начин и беше заменен в 84-ата минута от Македа.

Ернандес се появи в игра също като резерва на мястото на Андерсон и след подаването на Македа стреля ниско по земята във вратата на Сесар Санчес, което донесе едва втората победа на "Юнайтед" в Испания от 19 гостувания.

Двата отбора не предложиха голямо зрелище в приятната топла вечер във Валенсия. Съперниците разчитаха на по един нападател - Бербатов и Роберто Солдадо. Българинът принуди Санчес да избива топката малко след почивката. Солдадо обаче пропусна да вкара с глава след хубаво центриране на Пабло Ернандес, при което Едвин ван дер Сар увисна под топката.

Освен резултата имаше и други добри новини за Фъргюсън - възстановяването на двойката в центъра на отбраната Рио Фърдинанд - Неманя Видич, които за последно играха заедно през май.

Европейският шампион "Интер" също като "Юнайтед" постигна първата си победа в тазгодишното издание на турнира. Италианците регистрираха комфортен успех с 4:0 срещу "Вердер". Камерунският нападател Самуел Ето'о беше голямата фигура с хеттрик и асистенция. Той се разписа два пъти преди почивката, след което подаде на Уесли Снайдер за третия гол.

Началото не предвещаваше толкова лесна победа за тима на Рафаел Бенитес, тъй като още в първите минути Уго Алмейда прехвърли вратаря Жулио Сезар. Ударът му обаче не беше достатъчно силен и Лусио изби от голлинията. След това португалецът стреля опасно и от свободен удар.

Английският "Тотнъм" се изравни по точки с "Интер" в група А, тъй като се наложи с 4:1 над "Твенте", на чиято врата Николай Михайлов спаси дузпа през първото полувреме. Рафаел ван дер Ваарт откри резултата в 47-ата минута, а след това дойдоха два гола на Роман Павлюченко и един на Гарет Бейл.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати