20 Април 2024 г. Събота

Сидеров иска сливане на министерства

2010-06-26 23:37:33
Според лидера на партия "Атака" Волен Сидеров съществуват много ненужни държавни агенции, които трябва да бъдат закрити. Той предлага сливане на Министерството на околната среда и Министерството на земеделието и храните. Това не е изключено да стане предвид факта, че Борисов е нарочил Нона Караджова за отстрел, коментираха пред BNews хора от сектора.

Министерството на околната среда и Министерството на земеделието и храните могат да бъдат обединени в едно, според лидера на партия „Атака” Волен Сидеров.

По думите му в момента съществуват много ненужни и „странни” агенции, които също могат да бъдат закрити.

При сливане на ековедомството със земеделското, вероятно титуляр ще остане Мирослав Найденов.

А Нона Караджова от няколко месеца е нарочена за смяна и това ще е елегантен начин за Бойко да се отърве от нея, разбра BNews.

Идеята за сливането на министерства Сидеров лансира в предаването "Седмицата" на Дарик. По негова информация във всички 77 държавни агенции работят 12 480 души, което предполага към съкращаване.

Според Сидеров правителството се старае с минимални щети да направи такива съкращения, че да има по-малко недоволни. „Няма такава пиеса, която да прави всички щастливи”, коментира Сидеров.

На въпрос, свързан с бизнесмена Юри Галев, който беше прострелян преди седмица, Сидеров отговори, че не го е познавал лично. 

Галев, който е общински съветник от „Атака” в Самоков, бил се явил на избори, защото кандидатурата му била предложена от местната структура, заяви Сидеров.

Според  Волен Сидеров следенето в интернет по време на избори би се осъществило много трудно. Контролът  по думите му трябва да бъде върху социологическите агенции, защото те са се превърнали в "предприятия за печелене на пари по неясен начин".

източник: bnews.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати