20 Април 2024 г. Събота

Антропология на сексуалността или защо гостът преспива с домакинята (18+)

2010-09-28 23:35:43

При много народи сексът е бил свързан с определени ритуали и обичаи, някои от които съществуват и до днес.

В миналото, за да засвидетелстват страстта си, жителите на тробианските острови изяждали миглите на партньора си.

Корейките пък считали, че най-добрият начин да възбудят партньора си е като го убодат с игла. Да, да, точно където си помислихте! В Микронезия пък ги възбуждали с жилещи мравки.

Склонност към самоизтезаване за повече успехи в секса имат както жените, така и мъжете, пише руското списание "Суперстил".

Невероятна е идеята на индианците от племето топинаба, които се подлагат на ухапване от змия, за да уголемят мъжкото си достойнство!

Индийците пък си падали по интимния пиърсинг от злато, сребро, желязо или дърво.

Любовни игри

В Източна Боливия съществувала традицията преди акта двойките да се изчистят един друг от въшките и кърлeжите, след което да ги... изядат. Много било възбуждащо.

Страшно е това, на което мъжете от племе в Южна Африка се подлагат, за да намалят вероятността от раждането на близнаци. За целта те отрязвали единия си тестис.

Ритуална дефлорация

Все още в Египет, Саудитска Арабия и други мюсюлмански страни се е запазил обичаят за тържествена дефлорация, при който хименът се разкъсва с показалеца, обвит в бял плат.

Но това е нищо в сравнение с онова, което очаква девойките при ритуалното отнемане на девствеността в някои племена в екваториална Африка. Момичетата се изпращат в джунглата, където ролята на първия мъж се изпълнява от...  мъжка горила.

Ако момичето се върне девствено, това съсипва репутацията й на потенциална съпруга, след като даже маймуната не я е пожелала!

В Тибет гледат на този въпрос доста по-различно. Ако до сватбата жената е била девствена, то я заплашва изгнание. До брака момичето трябвало да има поне 20 мъже, което в слабонаселения Тибет си е доста трудно за изпълнение.

Подобни традиции съществуват все още и на остров Мангая. Тамошните майки одобряват големия брой сексуални партньори на дъщерите си. Според тях това бил начинът те да намерят най-подходящия съпруг!

Семейни интриги

Вождът на едно от племената, обитаващи Централна Африка, е длъжен да се ожени за няколко десетки красавици. Това обаче не допринася за щастието му, напротив. Ако жените започнат да се оплакват, че съпругът им не ги задоволява, вождът може да се прости с живота си.

В Камчатка най-голямата чест, която се оказвала на госта, е интимността с жената на домакина. При това жената правела всичко възможно, за да бъде по-съблазнителна.

Ако в резултат на гостоприемството се роди дете, то събитието се отбелязвало от цялото село!

Подобен обичай имало и при австралийските аборигени, само че си разменяли жените. Така че съвременният суинг не е нищо ново.


източник: dnes.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати