29 Март 2024 г. Петък

За да отслабнете, разберете кои храни са подходящи за вас

2010-09-28 09:55:37
Вега тест определя кои храни са подходящи точно за нас. Той е безкръвен, напълно безболезнен и трае около час.


Какво, как и кога да ядем – това е топ темата, когато заговорим за здравето, но сентенцията „Кажи ми какво ядеш, за да ти кажа кой си” е почти клише, което просто подминаваме. Ако вникнем в смисъла обаче, той ще ни отведе именно отвъд клишето на общовалидните съвети за „полезните” и „вредните” храни. Тук универсалните отговори са най-малкото неточни - поради специфичната обмяна на веществата при даден организъм. Защото, ако казваме, че всеки е уникален, това се отнася и до начина, по който възприемаме различните храни.

Вече повече от 30 години съществува метод, който може да ни ориентира коя храна е подходяща специално за нас, и то в определения момент.

Вега тестът представлява компютърна диагностика, изградена върху принципа на биополето. Своеобразната верига машина–човек–храна насочва към даден тип продукти, като установява кои в момента организмът „харесва”. Те се препоръчват.

„Често по определена причина организмът ни не може да се справи с някои храни – т.е. не може добре да ги разгражда, усвоява и изхвърля ненужното. Той започва да ги трупа във вид на токсини и най-вече на мазнини. Тези продукти трябва временно (за няколко месеца) да бъдат изключени от менюто”, разказва д-р Дора Георгиева, иглотерапевт.

Индивидуалният хранителен тест е безкръвен, напълно безболезнен и трае около час. Апаратът е програмиран за изследване на толерантността към около 200 хранителни продукта, разпределени по групи – животински протеини (видове меса и риби, яйца, мляко), варива, ядки, пресни плодове, зърнени продукти и др. Има храни, които се изключват за три, а други за шест месеца. Последващият контролен тест вече по-точно очертава индивидуалния метаболизъм – т.е. доколко обмяната на веществата е динамичен, работещ процес.

За кого е подходящ Вега тест?
За всички над 5-годишна възраст – за здрави и за болни. Когато е създаван, наднорменото тегло не е било сред целите му. Но сега ефектът му при този проблем е безспорен, а и свалянето на килограми е първият резултат, който човек реално усеща, заедно с подобряване на общото състояние, посочва д-р Георгиева.

Тестът трябва задължително да се извършва от лекар – не само за да се проведе правилно, а защото произтичащите от него резултати могат да се интерпретират компетентно единствено от специалист.

Той по-нататък съчетава „личната” храна на всеки, констатирана от теста, с препоръки за подходящата при заболяване диета. Освен стандартно забранените за дадено заболяване храни, съобразяването с определени  групи влияе върху общия имунитет, а оттам и върху болестта. Знае се например, че хипертонията силно се повлиява от промяната в храненето.При пациентите с диабет индивидуално полезните им храни допълват стриктния режим, който  контролът на заболяването изисква.
Препоръките от Вега теста помагат при проблеми с ерекцията и с хормоналните промени в менопаузата, при невродермити, целулит, акне, запек, чернодробни и бъбречни заболявания.

При бременните тестът е особено полезен, защото насочва жената към правилно хранене – да осигури необходимите вещества за бебето и за себе си, без да наддаде на тегло извън нормата. Знае се, че здравето на индивида се „кодира” в голяма степен още в утробата и е много пряко обвързано със състоянието на майчиния организъм.

За здравите, които искат да останат енергични и привлекателни, информацията от теста не е маловажна. Изграждайки индивидуалното си меню, хората  са мотивирани да го разнообразят – защото обичайно всеки си консумира двадесетина предпочитани храни  и пренебрегва други 200.

източник: health.bg

Последни новини от категория Здраве


Новини
90% от болниците никога не са имали готовност да приемат инфекциозно болните с Covid. Това обясни пред Нова телевизия Методи Янков, представител на частните болници.Оказва се, че голя ...
Новини
През изминалото денонощие в страната са регистрирани 4041 нови случая на коронавирусна инфекция, направени са 11 066 теста. Това прави като съотношение над 36.5%.За ...
Новини
От утре 10 юли до второ нареждане се затварят всички барове, дискотеки и пиано барове на закрито, както е са забраняват всички масови празненства с повече от 30 присъстващи.Новата си запов ...
Новини
240 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 4 286 PCR теста за последното денонощие. Това показват данните към полунощ на Единния информационен портал.Общият брой на регистриранит ...
Новини
Чрез приложението „Дари Кръв“, доброволците на БОДКще могат по-лесно и ефективно да помагат на хората в нужда от кръвопреливане Като част от усилията да пре ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати