25 Април 2024 г. Четвъртък

Десетте най-големи женкари в изкуството

2010-06-26 19:42:40
Капитан Джак Спароу също има добри изпълнения, но не е в класацията, защото все още не си е спечелил име на класик в бранша.Литературата, киното, театърът, фолклорът бъкат от мъже, които могат да се похвалят с гигантски подвизи на любовното поле. Вижте кои са десетте ни предложения за титлата Най-голям фикционален женкар!

Сър Ланселот

Ланселот е не просто един от рицарите на прочутата Кръгла маса, но и може би най-известният от тях. Не е изяснено дали сър Ланселот е реално съществувал или просто си има истински прототип, но животът му е централна част от целия цикъл с легенди за крал Артур. Какъв любовчия е? Ами забил е жената на краля, Гуинивер. По-голямо постижение на интимния фронт - здраве му кажи.

Хан Соло

Ако не сте го чували, вероятно сте живели в канализацията под Женския пазар или в черна дупка из космоса. Хан Соло е основният персонаж от сагата „Междузвездни войни" и се играе от Харисън Форд. С какво е толкова готин? Вероятно всеки, който се мъкне постоянно с Чубака, би бил връх на мъжкия сексапил в женските очи, но батко Хан си има някои страхотни попадения - като например прочутата сцена с принцеса Леа, която му казва „Обичам те", а Знам." (Подобни персонажи са Индиана Джоунс, изигран също от Форд, и капитан Джак Спароу на Джони Деп, но особено вторият не е чак такъв любовен класик.)

Дориан Грей

Протагонистът на „Портрет на Дориан Грей" на видния английски хомосексуалист Оскар Уайлд изглежда като идеала на самия автор за мъж - Грей има спираща дъха красота и е един от примерите за перфектност тип „Адонис" в цялата история на световната литература. Какво го прави любовчия? Много просто - мъжете въздишат (или завиждат) по неговия чар, а жените му се пускат, каквото и да прави. Така той има всяка, която пожелае, по един прост модел - тя идва, вземат се, правят, каквото правят, и той й разбива сърцето. Сладко.

Ферис Бюълър

Въпреки че се играе от лигльото Матю Бродерик, Ферис Бюълър от филма „Почивният ден на Ферис Бюълър"О, той е страшно популярен. Спортистите, рокерите, задръстеняците, курвите, дебилите, биячите, зубърите, друсалките, дебилите, гангстерчетата - всички те го обожават. Смятат го за страшен пич.

Граф Дракула

Героят на Брам Стокър от едноименния роман, базиран на румънския владетел Влад Цепеш, запомнен от историята с жестокостите, извършвани срещу враговете му, се превръща в най-прочутия вампир в историята на изкуството (за него има практически всичко - книги, филми, комикси, музика, тв-сериали) - и е много по-велик от Едуард от „Здрач" - категорично. Ако за секунда се абстрахираме от факта, че е немъртъв, зловещ и се кефи да смуче кръвчица и да набива хора на кол, всъщност граф Дракула идеално се вписва в еталона за любовчия. Е, има хиптотизиращи очи, но и е красноречив, харизматичен, интелигентен и аристократичен. Наистина знае как да се държи с гостите си - поне преди вечеря.

Подобен персонаж е Патрик Бейтман от „Американски психар". Той също по традиция не се смята за много чаровен, но отвъд си е точно такъв, погледнато отвъд убийствата. И отвъд некрофилията. И канибализма. Не, сериозно, готин тип е.

Джей Гетсби

Героят на Фицджералд от „Великия Гетсби" трупа огромно богатство с алкохолна контрабанда по време на сухия режим в САЩ. И се надява, че популярността, властта и кинтите му ще му спечелят сърцето на любимата - омъжената и доста заможна Дейзи. Въпреки че чувствата му принадлежат на Дейзи обаче, домът му е постоянно домакин на куп гости - обикновено жени. Той е добре облечен, мил, забавен и чаровен, хит е на всяко парти и винаги се споменава наред с градските богаташи. Едновременно обект на завист и страстно желание, Джей Гетсби е абсолютна американска икона.

Ред Бътлър

Ред е един от основните персонажи в романа на Маргарет Мичел „Отнесени от вихъра". Изигран от Кларк Гейбъл в едноименния филм от 1939, става един от култовите кино-образи в американското и световно филмово изкуство. Бътлър успява да накара Скарлет О'Хара да се влюби в него - въпреки че паралелно с това върти още един мъж. Сигурно има нещо общо с тоя странен мустак, дето го носи.

Мистър Дарси

В романа „Гордост и предразсъдъци" на Джейн Остин Фицуилям Дарси не просто е поредният очарователен мъж и не просто спасява семейството на бедната девойка главна героиня от бедност и мизерия, но е и мечта за всяко момиче. Той е красив, богат и е англичанин (да, за акцента говорим, въпреки че не си личи от книгата). Освен това е и джентълмен, на когото му пука за околните, особено за Елизабет (и как иначе, ако ни разбирате). Абе, просто не разбираме как жените и до днес се влюбват в несъществуващия Дарси и то само от прочита на „Гордост и предразсъдъци".

Дон Жуан

Един от любимците ни - не му дреме за социалните норми, прави каквото си иска, има собствено мнение за допустимо и недопустимо. Съществуват десетки литературни, филмови и музикални интерпретации на Дон Жуан, но навсякъде той е женкар, затова и не ни трябва особено да разясняваме в този случай. Така де, и без да сте чели Лорд Байрон, Тирсо де Молина, Макс Фриш или Бърнард Шоу, ви е ясно, че да се борите с любовните умения на Дон Жуан си е трудничка задача.

Джеймс Бонд

Тайният британски агент 007 е създаден от Йън Флеминг и участва в няколко от неговите романи. Голямата слава за Бонд обаче идва от филмите - 22 към момента. Екшъни, пълни с динамика, експлозии, бързи коли и страшни мацки. И всички те са за Джеймс Бонд. Има единсписък на момичетата на 007 в Уикипедия. Мързеше ни да ги броим, обаче са си над 100 - което дава категорична обосновка на първенството на г-н Тайния агент.

източник: bnews.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати