Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Сряда
Септ 22
Начало arrow Политика arrow И Бойко Борисов иска оставки - тази на Румен Радев

И Бойко Борисов иска оставки - тази на Румен Радев

  Print E-mail
2020-08-11 08:22:35
източник: news.bg

И аз искам оставката на Радев (президентът Румен Радев - б.р). Това заяви премиерът Бойко Борисов докато разглеждаше пораженията от пожари край Лесово, до границата ни с Турция и коментираше с репортери исканията на протестиращите.

"На Христо Иванов не му я искам, беше ми заместник толкова години", каза Борисов. 

"Един иска на Лозан Панов, на Радев, на Борисов. Конституцията, демокрацията и правовата държава казват: провеждат се избори. На тях се явяват политически партии и те на базата на резултата си съставят или самостоятелно, или коалиционно правителство, допълни Борисов.

За опазване на обществения ред той се обърна към съпътстващите го представители на националната полиция с думите: "Няма да позволяваш да направят беля, виж в Берлин, във Вашингтон, Москва... Който нарушава обществения ред - акт, ако прави хулигански прояви...

За това вчера отидох да видя децата - това са поколенчески разлики. Казвам му на малкия (внук - б.р.)- не пипай, ще се намокри... Докато не се намокри, не се отказва".

Там (на протестите - б.р.) са на хората децата, след 10 г. моите ще са на протест. А и те всеки ден им се вижда истинското лице, всеки ден. 

По-късно на Фейсбук страницата на премиера се появи съобщение, че той няма да допусне сблъсъци на протестите.

"Поздравления за пожарникарите, горските, местните власти, граничните полицаи, доброволците. Ситуацията е под контрол. Няма да допуснем напрежение и сблъсъци на протестите. Няма да позволя да пострада нито един протестиращ, както и нито един полицай. Българи сме и трябва да защитим всеки един човек, там има български деца! , гласи текстът.

Винаги съм се възхищавал на генералите, които връщат на майките децата живи, здрави и невредими, каза Борисов.

Запитан за провокаторите, които Ние свикваме конференции, работни, спазили сме всички мерки. Тези, които идват да хулиганстват, са провокатори. Поканили сме всички медии, като навсякъде в света, сложили сме им къде да стоят, да отразяват - от А до Я".

Тези, които идват, това са провокатори, каза Борисов без да уточни кои точно са провокатори - дали мъжете, удряли журналистката Полина Паунова са провокатори или други.

Коя охрана? Защо? Ако на мач на Левски ти отидеш в публиката на ЦСКА, кои са провокаторите - ти или обратното".

На въпрос, че нападателите над журналистката са членове на ГЕРБ и за нападението Излагате се. Съжалявам... Тези, които дойдоха да провокират, вие ме питате защо не сме ги ... какво - изгонили, махали - как да ги отстраним ".

Според него, някои са дошли да провокират с ясно съзнание какво целят. "Дори да сме малцинство (на националната конференция на ГЕРБ, на която присъстваха над 3000 души - б.р.), ми малцинствата имат същите права като другите", обясни премиерът.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?