19 Март 2024 г. Вторник

Борисов поиска 3 оставки - на Горанов, Маринов и Караниколов

2020-07-16 06:28:41

Председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов поиска три оставки, съобщават от пресцентъра на партията.

Това са оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на министъра на икономиката Емил Караниколов.

Решението е било взето след среща с областните координатори на партията. По време на заседанието координаторите на партията са поискали от Борисов да се освободят тримата министри с мотива да се опровергаят внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски.

Минути след новината от пресцентъра на Министерски съвет съобщиха, че тримата министри са декларирали пред премиера Бойко Борисов готовност да подават своите оставки незабавно. Те ще бъдат входирани още утре. 

Според областните координатори ГЕРБ незаслужено търпи негативи заради спекулациите в обвързване с ДПС.

В прессъобщението от ГЕРБ пише, че партията оценява високо приноса на финансовия министър Владислав Горанов за приемането на България в чакалнята на Еврозоната и водената политика на финансова стабилност.

По време на срещата беше дадена и висока оценка и за работата на вътрешния министър Младен Маринов, под чието ръководство МВР отбеляза добри резултати в борбата с контрабандата, битовата престъпност и трафика и търговията на наркотици.

Беше оценен и приносът на икономическия министър Емил Караниколов за увеличението на чуждестранните инвестиции в България. Припомням, че Караниколов бе министър от квотата на Обединените патриоти в коалицията.

Припомняме, оставката на вътрешния министър Младен Маринов бе поиската още миналата седмица от "Демократична България" с мотив, че вътрешното ведомство е обслужило интересите на ДПС в ситуацията на "Росенец" и че реално правителството не владее службите. Преди няколко месеца се създаде и напрежение около фигурата на финансовия министър Владислав Горанов и за това доколко той е отговорен за контрола на Комисията по хазарта, която е допуснала вече обвиняемия бизнесмен Васил Божков да не внесе милиони. Тогава министър Горанов отхвърли категорично всякакви съмнения за връзки с бизнесмена.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати