Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Сряда
Септ 22
Начало arrow България arrow Бизнесменът Пламен Бобоков показа част от чат, за който твърди, че е с премиера ...

Бизнесменът Пламен Бобоков показа част от чат, за който твърди, че е с премиера Бойко Борисов.

  Print E-mail
2020-07-03 08:30:00
източник: news.bg

Бизнесменът Пламен Бобоков показа част от чат, за който твърди, че е с премиера Бойко Борисов. По неговите думи двамата са си писали на 31 март 2019 г. точно по повод на случая с либийския танкер "Бадр".

Обръщението на Бобоков към Борисов е "бос" - нормално, тъй като министър-председателят е "шеф на държавата". "Добро утро, бос! Задава се голям проблем с Либия! Моля те да се видим за 10 мин. и ти ще си прецениш!!! Много те моля, въпросът е много сериозен. Аз от утре до 9-ти няма да съм в БГ, затова давам зор", пише Бобоков. "Какво е станало?"За кораба".

След разменените съобщения двамата са се срещнали, бизнесменът е обяснил казуса с "Бадр" и премиерът е предприел "адекватни мерки" - разговарял с либийския си колега Сарадж, обясни Бобоков в студиото на БиТиВи.

На въпрос дали е в близки отношения с министър-председателя, бизнесменът отрече, но "както виждате си пишем".

Бобоков отговори на въпроси и за връзки с други публични личности - нямал телефона на президента и с него се е виждал само по време на официални мероприятия. Също така потвърди, че е поддържал контакти с Васил Божков - "два - три пъти годишно". Бобоков потвърди и че е празнувал на яхта с него, но не миналата, а по-миналата година. Със секретаря на президента Пламен Узунов се познавал от две години или две години и половина. Пламен Бобоков потвърди контактите си с него и обръщението "адаш". 

Бобоков беше категоричен и че не познава вече бившия зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков, който бе задържан за аферата с отпадъците. Бобоков посочи, че познава лидера на БСП Корнелия Нинова от времето, когато е била зам.-министър на Румен Овчаров, но не я е виждал от години.

Попитан за отношенията му с Красимир Каракачанов е едно от големите ми разочарования и не искам да го коментирам... В момент на трудности човек разбира кои са истинските му приятели."

Пламен Бобоков посочи, че той и брат му имат повдигнати обвинения единствено и само за внос на отпадъци, а по разследването на търговия с влияние са единствено свидетели.

В последните няколко седмици сме свидетели на впрягането на всички основни канали за масово втълпяване. Вадят се снимки от моя телефон, който съм предоставил доброволно, заедно с кодовете му - нещо, за което вече съжалявам, защото прокуратурата е институция, която трябва да пази личната информация, заяви Пламен Бобоков. Арестът му се е случил като в криминален екшън, с 24 човека, тежковъоръжени, които идват сякаш да арестуват наркобосове с частна армия. Въпреки това си впечатление Бобоков посочи, че службите на място са се държали възпитано и добре.

По отношение на чатовете, които вади прокуратурата от неговия телефон Бобоков заяви, че и до този момент не вижда нищо нередно, уличаващо и позорно. Нормално е бизнесът да си общува с държавната администрация, а бизнесът, който изнася, да иска и търси подкрепата на държавата в лицето на дипломацията.

Какво обаче може да направи един посланик за бизнеса? Според Бобоков - да присъства на официални и публични събития, да говори не само езика на дипломацията, но и езика на съответната държава, в която е посланик, да се държи възпитано, да е облечен добре и въобще - да демонстрира държава. Друго един дипломат не можел да направи. Затова и Бобоков не вижда нищо нередно в това да препоръча качествен човек. В България има страшен кадрови недостиг, няма качествени хора, включително и дипломати, обясни бизнесменът.

Какво лошо съм направил като съм се опитал да спася България от огромен международен скандал, попита бизнесменът и обясни, че за истинския бизнес е важно държавата да има добър имидж зад граница.

"За мен е важно България да не е пиратска държава, да имаме добри отношения с Либия. Защо никой не разследва мафията, която краде танкер? Нещо в ценностната система на тази държава куца. Това не може да продължава така", заяви Бобоков и подчерта, че е интересно какво се случва година и половина с кораба, след и въпреки решението на ВАС. По думите му за това време корабът продължава да е арестуван, сменени са 5 флага на различни държави в опит да избяга. По случая Бобоков очаква най-накрая ДАНС и службите да си свършат работата, а не само да се занимават с холивудски сценарии.

В България всичко се случва с връзки - ако нямаш връзки, умираш прав. Не съм назначавал посланици, няма как да стане това нещо. Не съм кадрувал, препоръчвал съм стойностни хора, коментира Пламен Бобков.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини На 2 юни по традиция почитаме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица - лобното място на Ботев, се събират негови ...
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?