19 Март 2024 г. Вторник

Какво не знаете за първенството по тенис Ролан Гарос Франция 2021

2020-06-03 15:23:30

Източник Pixabay

 


Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г., когато известна Френска фирма се споразумява с инвеститори от Америка. Така се ражда първото откритото първенство по тенис във Франция. Днес Championship Tennis Tours ежегодно привлича стотици фенове с изграждането на атрактивни бази, красиви местности в околността и персонализирани пакети. Тази година те правят значителни изменение по отношение на архитектурата и дизайна на кортовете и местата за отдих. Вижте какви са те.

Стадионът на Philippe Chatrier Center. Капацитет за сядане приблизително 15 000

 

След 10 месеца обширен ремонт, новият стадион на Philippe Chatrier може да приюти около 15 000 зрители всеки ден. Стадионът е преработен, за да го направи по-просторен, модерен и удобен.

Акцентът със сигурност ще бъде прибиращ се покрив, който трябва да бъде завършен навреме за турнира през следващата година. Това означава, че играта може да продължи по време на дъжд и да започне през 2021 г. вечер.

 


Тази година играчите имат достъп до нови пространства под трибуните.


Местата в новите трибуни са по-удобни и кортът вече предлага по-голяма видимост за зрителите. Трибуните "Borotra" и "Cochet" са разположени съответно от западната и източната страна, а трибуните Brugnon и Lacoste са разположени съответно от северната и южната страна.

Специално, изградено село, което приютява гостите на турнира

Когато влезете в площадката от Булевард д'Аутейл, веднага ще се сблъскате с гледката на новото "Село", внушителна стъклена и алуминиева сграда, която предлага на гостите несравнима и невероятна гледка към новите съдилища 7 и 9 от украсени тераси от борови дървета. The Village, в допълнение към красивата база VIP Hospitality, където корпоративните клиенти могат да приемат своите възхитени гости, служители на турнири, организатори и момчета / момичета на бала в изградена специално за случая мансарда. Разположен точно пред Селото, е новият Корт 7, който разполага с до 1500 души, докато Корт 9 може да приеме 550 фенове.


Истинското бижу в короната обаче е Корт 18


Нов корт в далечната западна част в края на площадката, с места за 2200 души. Това е четвъртият по големина стадион в Ролан Гарос и вече е създал уникална атмосфера. Очаква се на него да играе фаворитът за спечелване на турнира Рафаел Надал. Експертите очакват той да се представи най-добре като да предвиждат тенис залаганията бъдат с коефициент 1.90 за да стане победител в шампионата.

Възстановяването на цялостната инфраструктура ще бъде на стойност 350 милиона евро


Това значително ще разшири размера на текущия сайт на турнира Roland Garros. Този проект включва добавяне на няколко нови стадиона, 5500-местен стадион с името Simonon-Mathieu, който ще бъде разположен в Ботаническите градини и почти цялостен ремонт на известния стадион на Филип Чатрие. Новият център на корта ще има покрив (или чадър, кактоказват).


Когато бъде завършен, който ще бъде съставен от 11 крила от стомана


Покривът ще бъде готов за изданието на турнира през 2020 г. Нощните сесии трябва да започнат на Откритото първенство на Франция през 2021 г., като в крайна сметка на всички кортове се монтират LED светлини на прибиращи се стълбове, които бавно ще се издигнат от земята, когато падне нощта и след това ще се върнат на земята през деня.

източник:  

Последни новини от категория Спорт


Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Новини
Българските състезатели влизат в олимпийската надпревара в Пьонгчанг.В 12:10 часа започва състезанието с шейни, единично, където ще се състезава Павел Ангелов, 1 и 2 манш.В 13:15 часа биатло ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати