28 Март 2024 г. Четвъртък

ДПС: Доган е жив и здрав!

2010-09-24 11:12:26

Ахмед Доган е жив и здрав, радва се на отлично здраве. Така депутатът от ДПС Камен Костадинов опроверга появилата се информация, че лидерът на ДПС има здравословни проблеми.

"Тези, които следят политическия живот, знаят, че г-н Доган всеки вторник присъства на заседанията на ръководните органи и остава в централата на ДПС през целия ден", отбеляза Костадинов.

Той коментира и развитието на делото за прословутите хонорари на партийния лидер, получил ги катоконсултант по хидроенергийни проекти.

Съдът трябва да се произнесе до две седмици дали Доган е нарушил закона за конфликт на интереси.

"Нито един от проектите, по които Ахмед Доган е бил консултант, не е реализиран. Затова той не може да бъде обвинен, че като политик е повлиял за финансирането им", коментира още Камен Костадинов.

По време на вчерашното заседание адвокатът на политика Румен Еленски обясни пред съда, че Доган е получил хонорара от 1,6 млн. лв. заради познанията си по маркетинг, а не като хидроинженер.

"Никога не съм твърдял и не съм чул някой да твърди, че г-н Доган е давал инженерни решения", заяви Костадинов.

По думите му работата на Доган е била в полза на възложителите и всъщност се е изразявала в идейни проекти и проучвания за привличане на инвеститори. Според депутата обектите нямат нищо общо с "Цанков камък" и каскадата "Горна Арда".

"Ако бяха прочетени тези въпросни проекти, щеше да стане ясно, че нямат общо с "Цанков камък", нямат нищо общо със съществуващата каскада "Горна Арда". Това, че има някакви съвпадения на имената или че става въпрос за същите обекти, става въпрос за нещо съвършено различно", коментира той пред bTV.

Костадинов каза ощe, че върху съда се оказва натиск както от парламентарната комисия за конфликт на интереси, така и от медиите, но изрази увереност, че решението ще е справедливо. 

"Моралът се съдържа в закона", припомни депутатът.

В заключение той отправи пожелание "да имаме повече политици като г-н Доган, който не е лицемерен с избирателите си".

"За разлика от много действащи лица в управлението, които се водят от принципа "Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво говоря", завърши Камен Костадинов. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати