19 Март 2024 г. Вторник

Най-трагичният ден за Италия: Рекордни 969 жертви за последното денонощие

2020-03-28 09:08:22

Общо 9 134 души вече са починалите в Италия от новия коронавирус (COVID-19), съобщиха италиаските власти. 

За последните 24 часа са починали още 969 души, като довчера починалите бяха 8 165 души. Това е нов рекорд за починали за едно денонощие от началото на пандемията по света. 

Италия е далеч напред пред останалите страни по брой на починалите досега. На второ място е Испания с 4 934 починали, а на трето е Китай с около 3 300 жертви. Към момента по света са починали над 26 000 души, т. е. умрелите в Италия са над една трета от общия брой.  

За последното денонощие са регистрирани още 5 909 заразени, като общият им брой вече е 86 498 души. 

През последните два дни се наблюдаваше отчетлив спад на жертвите, като вчера починалите бяха 662 души, но това за съжаление не се оказа тенденция. 

Възстановилите се от инфекцията на Апенините наброяват 10 950 души. 

Извършените тестове за наличие на коронавирус инфекция в Италия наброяват общо 394 079 броя, което е ръст от 33 019 в сравнение с вчера. Ала при население от повече от 60 млн. души това е крайно недостатъчно за достоверна картина на заразата в страната. 

Само в САЩ има повече заразени с новия коронавирус, като там досега са регистрирани 93 151 души, но жертвите са по-малко към момента - 1 380 души.  

Междувременно шефът на Висшия здравен институт на Италия Силвио Брусаферо предупреди по-рано днес, че страната все още не е достигнала пика на епидемията и заразените с коронавирус.

"Не сме достигнали пика и не сме го подминали", каза Брусаферо по време на пресконференция. Той обаче отбеляза, че има "признаци на забавяне" на инфекциите. 

Заразата в Италия започна в северната област Ломбардия, която остава най-силно засегнатата от епидемията, като до момента там има 5 402 починали. 

източник: news.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати