Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Петък
Април 3
Начало arrow Свят arrow Строги ограничения за придвижването и в Кипър

Строги ограничения за придвижването и в Кипър

  Print E-mail
2020-03-24 07:49:17
източник: news.bg

От днес в Кипър рязко се ограничава движението на гражданите за срок от 3 седмици - до 13 април, предаде БНР. Затварят се редица обществени места, производствени и търговски обекти.

В обръщение към нацията тази вечер президентът на страната Никос Анастасиадис обяви поредица от драстични мерки за противодействие на разпространението на коронавируса.

От 18 ч. днес влиза в сила забрана за неналожително движение, като се разрешава само пътуване до и от работа, до супермаркет, посещение на лекар и аптека, банка, подпомагане на нуждаещи се граждани. При разхождането на кучета и спортни занимания се разрешава събиране на не повече от двама души на едно място, и то в района, в който живеят.

Излизащите във всички случаи трябва да носят лична карта или паспорт и допълнително доказателство за целта на тяхното движение.

Прекратява се достъпът до редица обществени места - паркове, детски и спортни площадки, площади, места за пикник, язовири, плажове, пристанища.

Откритите пазари и всички търговски обекти на дребно се затварят. Изключенията ще бъдат посочени в заповед на министъра на здравеопазването.

Спират работите в строителството, освен тези на обекти от обществен интерес.

Забранява се на гражданите да посещават религиозни места като църкви, джамии и други места за поклонение.

"Държавата ще бъде безмилостна спрямо тези, които нарушават заповедите", заяви президентът Никос Анастасиадис. На нарушителите ще се налага глоба до 150 евро.

В Кипър до момента, точно две седмици след началото на епидемията в страната, има 116 потвърдени случая, като рекорден брой - 21, бяха установени вчера.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Свят
  Новини Коронавирусната епидемия е "далеч от края" в Азиатско-Тихоокеанския регион и настоящите мерки за ограничаване на разпространението на вируса купуват време държавите да се ...
  Новини Най-малко 3 003 души са загинали в Съединените щати от Covid-19, според данни на CNN от данни на държавните здравни служби. Има най-малко 160 698 случая на коронавирус, които са открити и ...
  Новини Бившият италиански премиер Силвио Берлускони изпрати благодарствено писмо до руския президент Владимир Путин за съдействието му в борбата срещу пандемията. Това съобщи ТАСС."В ...
  Новини Общо 9 134 души вече са починалите в Италия от новия коронавирус (COVID-19), съобщиха италиаските власти. За последните 24 часа са починали още 969 души, като довчера починалите ...
  Новини Канадският премиер Джъстин Трюдо заяви, че членовете на парламента са приели законопроект като част от пакета за стимулиране на икономиката на страната с 57 милиарда долара.Това съобщи ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?