Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Неделя
Април 18
Начало arrow Политика arrow Ревизоро: "В Пловдив години наред друг Наказателен кодекс ли са чели"

Ревизоро: "В Пловдив години наред друг Наказателен кодекс ли са чели"

  Print E-mail
2020-02-28 11:09:19
източник: news.bg

Министърът на екологията Емил Димитров - Ревизоро и днес си е написал оставката, без да я съгласува с някого, но и без да опъва ластици, както се изрази по аналогия с думите на другия коалиционен партньор, лидера на ВМРО Красимир Каракачанов.

Не за първи път Димитров говори за оставката си, след като на пожар замести арестувания и до този момент намиращия се в ареста Нено Димов. В студиото на Нова телевизия Димитров обаче заяви, че засега остава на поста си, защото ако всеки си подаде оставката, кой ще работи. Осъзнал е, че трябва да даде сигурност и спокойствие на хората в системата, включително и на тези шефове на Басейнови дирекции, които са поискали спешна среща днес с идеята да се оттеглят от постовете си след ареста на директорката от Пловдив.

"И аз си бях подготвил оставката. Днес, с никого не съм го координирал, никакви ластици не съм опъвал, заяви Емил Димитров и посочи, че той с политика не се занимава. Заключението му от днес обаче е, че "всеки си носи кръста, въпреки че на него доста тежък му се е паднал, а и чужди кръстове му хвърлили". Емил Димитров обаче не уточни повече.

Емил Димитров продължава да е възмутен от спецакцията по ареста на шефката на Басейнова дирекция в Пловдив Цветелина Кънева.

"Това, което бих пожелал на тази жена (бел. ред. - Цветелина Кънева), е справедлив съдия." По думите на министъра не може за административно нарушение някой да бъде държан в затвора или ареста.

"Не може за каквото и да е да отивате в затвора, в ареста", заяви Ревизоро и обясни, че в Пловдив няма нарушение, няма изискуеми 60 000 лева. По думите му обаче в Пловдив има "едни губиделници, които са сготвили това момиче". Самата акция в Пловдив с оръжие и маскирани спецполицаи според Ревизоро е една ПР акция, която е: "за да има в момента хляб и зрелища" и за да се "похвалим в Европа, да се види, че се прави нещо".

"Защо беше тази показност", попита Ревизоро за ареста на Кънева и кого пазили с пушки - нея ли, да не ги убие. Министърът попита и ще бъдат ли върнати от полицая с пушката иззетите кашони с документи от Басейнова дирекция Пловдив, защото тези документи са и за плащане на задължения.

"В Пловдив години наред друг Наказателен кодекс ли са чели", попита още Емил Димитров и бе категоричен, че това, което се случва не е редно и че не можело МОСВ да е виновно за всичко за години назад.

Министърът обаче знае, че цялата информация вече е стигнала в София, при главния прокурор и "той е разбрал за какво става въпрос". Димитров покани главния прокурор Иван Гешев да дойде да види на място какво става с хвостохранилището в Лъки и как Басейнова дирекция Пловдив спасила нещата.

Сега министерството трябва за година и половина да реши проблеми, които в продължение на 50-60 години не са решени, обясни Димитров във връзка с обявеното от него вчера след Министерски съвет, че ако се спазва закона такъв, какъвто е, водата на половината страна трябва да бъде спряна.

Иначе още от първия ден, откакто е станал министър, се е свързал с председателя на Съюза на ВиК операторите. От 2009 година има едни и същи проблеми - ВиК не могат да вземат скици за имоти, не се знаят сервитути, проекти. 40% от ВиК операторите са без разрешителни. 60% нямат санитарно-охранителни зони, защото нямат скици.

На три пъти парламентът е удължавал срокът за сондажи за вода и последното удължаване изтича в средата на 2020 година. Едновременно с това разрешителните трябва да се подновяват на определен срок, за което се искат непосилни такси, а имало "една там групичка хора.... - Емил Димитров не обясни обаче каква е тази "групичка хора", която се намесва именно при издаването на разрешителните.

Министърът посочи, че ВиК-тата не са регистрирани по обективни причини и тези хора не са престъпници.

На въпрос знае ли, че Специализираната прокуратура отново е влязла в Басейнова дирекция Пловдив, Емил Димитров заяви: От вас чувам.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?