19 Март 2024 г. Вторник

БСП виждат подигравка с назначението на Пламен Георгиев за консул

2019-08-15 15:40:33

"Колко важен трябва да е Пламен Георгиев, проваленият председател на злощастната КПКОНПИ", пише в позиция на Кристиан Вигенин от името на ПГ на "БСП за България".

"Подиграха се на партията ГЕРБ, която беше принудена мълчаливо да му бере срама насред предизборна кампания, за да бъде скрит дълбоко няколко месеца", обясняват социалистите.

Според тях има подигравка с Народното събрание, "като вкараха оставката му извънредно, минути след подаването й, като последна точка преди ваканцията и я приеха без дебат, за да го скрият отново от публичност". Те виждат и подигравка Висшия съдебен съвет - ВСС, който е събран "спешно и извънредно, за да го възстанови като прокурор".

Подигравка според БСП има и с Министерството на външните работи - МВнР, "което го предложи по принуда и абсолютно необосновано за генерален консул във Валенсия, за да го скрият далеч. Подиграха се на целия кабинет, който го одобри в екстремно кратък срок, за да няма време за обсъждане, пак с цел да го скрият от публичност".

Подигравка е и с българската общност в Испания, "като пращат там човек, който няма понятие от дипломатическа и консулска дейност, само и само да не дразни с присъствието си в София", допълват от партията.

"Е, явно е много важен. И кой се подиграва с хора и институции ли? Има само един, който може да осигури тази светкавична поредица от абсурди - Бойко Борисов. Браво за ефективността! Но помнете - трупът е скрит, но уликите остават!", пише Вигенин от името на БСП.

От своя страна досегашният консул Цветелин Цолов ще поеме работата на новото ни консулство в Барселона.

Припомняме, решението на Външното министерство стана ясно по-рано днес.

След като подаде оставка като шеф на Антикорупционната комисия, Георгиев беше възстановен на работа като прокурор в Специализираната прокуратура.

Той реши да напусне поста дойде след скандала с терасата на апартамента му, чиито навеси в крайна сметка се оказаха незаконни.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати