25 Април 2024 г. Четвъртък

Банов не се страхува от заплахи на келеши

2019-02-01 09:18:10

"На мен лампи ми светят винаги, режисьор съм и се занимавам с всичко. Интересува ме мръсотията и ми се налага да се занимавам с нея като човек". Това заяви пред bTV министърът на културата Боил Банов по повод обвиненията срещу него от социалистката Елена Йончева.

По думите му Ангел Ангелов от Министерство на културата не се държал адекватно, а преди да бъде уволнен, се държал нагло. Заплахите започнали, след като бил уволнен.

Банов отново определи заплахите срещу него като "малка организирана престъпна група".

Той счита, че записът е манипулиран и нагласен, но експертизите на прокуратурата щели да докажат разследването.

"Вкаран съм в капан", посочи културният министър. "Не съм се опитвал да правя както и да било, а съм се опитвал да защитавам държавния интерес", категоричен бе той.

В момента срещу мен се извършва гадна и мръсна манипулация. Когато хора във властта правят такова нещо, това означава, че никой не трябва да казва нищо, посочи той.

"Аз не живея в страх, че някакъв келеш твърдял, че ще ми види сметката. Ми виж ми я, бе, да видим. В никакъв страх не живея и затова не му обръщам внимание", ядоса се министърът.

Целта на манипулацията е в обществото да се насади, че има качествен служител, който записва. Думите "защитен свидетел" били "отвратителна и гнусна манипулация".

Елена Йончева заблуждава цялото общество и органите на реда. Да вкарваш в заблуда всички - това е наказуемо и неморално, подчерта Банов.

"За мен излезе много, но аз не съм помияр", отсече той.

Банов заяви, че много трудно се плаши и не е уплашен. Той е категоричен, че оставка може да подаде винаги, но премиерът му казал да работи и да действа. Когато излезе проверката на прокуратурата, щели да решат.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати