Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Вторник
Септ 17
Начало arrow Политика arrow Румен Радев отсече: Конкурсът за избор на изтребители беше опорочен

Румен Радев отсече: Конкурсът за избор на изтребители беше опорочен

  Print E-mail
2019-01-07 11:37:15
източник: news.bg

Конкурсът по избор на изтребители беше опорочен. Това заяви президентът Румен Радев след тържествения водосвет за Богоявление пред Паметника на незнайния воин.

"Настоявах да се спази процедурата и финансовата рамка, което е гаранция за оптимален избор, независимо от типа самолет", подчерта той.

Според него правителството е обявило победител в разрез със собствените си и на Народното събрание правила, дори се е ангажирало да надплати огромни суми, изтъкна Радев. За него това е троен удар по България.

"Имаше популистки изказвания, че не купуваме изтребители, за да има пари за пенсии. Пари за пенсии така и няма, а сега ще похарчим много повече за по-малко самолети", настоя държавният глава.

Това е удар по доверието на европейските партньори, които според него правителството използва като статисти в конкурса.

Радев определи конкурса и като удар по имиджа на американските ни партньори, които в очите на българите печелят с политически лобизъм.

След като не уважаваме собствените си закони и правила, не бихме могли да спечелим доверието на Европа и света, смята Радев.

Държавният глава коментира и хаоса с електронните винетки. Той окачестви ситуацията като олицетворение на стила на управление на кабинета. Липсва прозрачност, честност и отговорност по думите му.

Новогодишното слово на президента срещна критика заради песимизма в него. Радев обясни, че всички моменти са неудобни, когато трябва да се изричат неудобни истини.

Никой не е излязъл от криза с тържествени оди, а с посочване на проблемите. За хората според него посочването на проблемите е много по-голяма надежда и упование, отколкото захаросано приветствие.

От действията на властите зависи дали през тази година България ще има единство между управляващите структури, подчерта президентът.

 Водосветът на бойните знамена се извършва традиционно на Богоявление. Патриарх Неофит прочете молитвата "За успех на народа" и поръси със светена вода представителни части на Българската армия и нейните бойни знамена в различните гарнизони. Церемонията почетоха висши военни, народни представители, военнопатриотични съюзи и граждани. 

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини "Колко важен трябва да е Пламен Георгиев, проваленият председател на злощастната КПКОНПИ", пише в позиция на Кристиан Вигенин от името на ПГ на "БСП за България"."Подиграха ...
  Новини Само след два дни ще гласуваме, за да изпратим своите представители в Европейския парламент, които ще защитават нашите интереси в голямото европейско семейство в следващите пет ...
  Новини Пълна проверка на 746 къщи за гости, които са построени с евросредства започват МВР, НАП и ДФЗ, обявиха МВР шефът Младен Маринов и министърът на земеделието Румен Порожанов. "От 2015 г. до ...
  Новини Изключително висока е цената в обществената поръчка за наем на машините за изборите. Това мнение изрази пред БНР бившият депутат адвокат Петър Славов. Той посочи, че наемът за една машина ...
  Новини Еврокомисарят по цифрова икономика и общество и водачът на листата на ГЕРБ за предстоящите избори за Европейски парламент Мария Габриел прогнозира победа за нейната партия на ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  За кого ще гласувате на евроизборите?