19 Март 2024 г. Вторник

Чоков бил в ресторанта да си купи храна, но седнал за коледен купон, според съпругата му

2018-12-19 09:29:23

Бившият кмет на Галиче Ценко Чоков, който е под домашен арест, бил влязъл за минути в столичния ресторант, където бе сниман на маса с тежки чаши, за да си вземе храна. 
Такава версия представи пред bTV съпругата му Цветелина Нелова след като снимки показаха как Чоков седи на маса в ресторант, вместо да е в дома си.

Ден след фоторазказа говорителят на главния прокурор Сотир Цацаров - Румяна Арнаудова обяви че Чоков бил пуснат да отиде на зъболекар и за това е засечен в столичен ресторант докато е под домашен арес. От прокуратурата поискаха Чоков да бъде върнат отново в ареста.

Съпругата първо заяви, че Чоков имал разрешение да излезе и на път от зъболекаря седнал да си купи храна. Малко след това купуването на храна се превърна в коледен купон. "Бил е няколко минути там, не часове", каза Нелова и веднага допълни, че полицаите го били задържали в заведението докато му проверят документите.

Първоначалната реакция на съпругата на Чоков бе, че снимките на мъжа й са фотомонтаж. След почти денонощие тя обяви, че снимките не били монтаж, никой не ги отричал, а съпругът й просто отишъл да си вземе храна.

Значително подобреното здравословно състояние на Чоков, който в съда бе разнасян на носилка, но извън стените на Темида се придвижва с лекота и се хвали, че прави по 100 лицеви опори на ден, жена му заяви, че е резултат от доброто лечение.

Има диабет, полиневропатия в тежка форма и ставно заболяване, обясни жена му. Това са заболявания, които не минават за ден-два, а са цял живот, заяви Нелова и пред Нова телевизия. 
Макар да демонстрира добро здраве извън съда Чоков е болен, по думите на жена му, но постоянно се лекува.

Относно върналите се палежи, заплахи и насилие в Галиче след като Чоков бе пуснат от ареста, г-жа Чокова обяви, че хората, чиито коли и имоти са запалени, си ги палили сами, за да набедят съпруга й.

Относно опасението, че до края на делото всички свидетели могат да се откажат, според Нелова това било резултат, защото хората, престрашили се да свидетелстват, по думите й говорели неистини.

Той болестите ги има, за съжаление, каза съпругата му. Те са установявани не веднъж и два пъти. Вещите лица са използвали и документация, изготвена от други лекари. Той постоянно се лекува. По думите й Чоков е имал е разрешение от съда да отиде на зъболекар на 17 декември, когато беше заснет в столичен ресторант.

източник: news.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати