19 Март 2024 г. Вторник

Откриха прострелян издирвания шеф на КАТ-Казанлък Тодор Николов

2018-12-14 18:22:55

Откриха прострелян издирвания шеф на КАТ-Казанлък Тодор Николов. 

44-годишният Николов, обявен за издирване в четвъртък, 13 декември, е намерен мъртъв в колата си до Бузовград, съобщиха от МВР.

Припомняме, Николов бе в неизвестност от сряда, 12 декември. Последно е разговаряно с него в 16 часа в сряда. От тогава се губят следите му.

Тодор Николов има три телефона, но и трите са били изключени. За издирване бе обявен и личният му автомобил, както и законно притежаваното от него оръжие.

Обявен беше за издирване от сестра си в Казанлък. 

На 12 декември е бил задържан един служител на КАТ-Казанлък от служители на отдел "Вътрешна сигурност" към МВР, но няма връзка между случаите, уточниха от МВР.

Малко по-късно от прокуратурата уточниха, че разследването се води от Районна прокуратура-Казанлък. Досъдебното производство е образувано по чл. 127 ал. 1 от Наказателния кодекс - който, по какъвто и да е начин, подпомогне или склони другиго към самоубийство и последва такова.

Към момента е установено, че 44-годишният шеф на КАТ е починал от прострелване в слепоочието с огнестрелно оръжие. В хода на досъдебното производство ще се събират доказателства по установяване на всички факти и обстоятелства по случая.

Следовател от Окръжна прокуратура - Стара Загора и съдебен лекар извършват огледа. По досъдебното производство предстои назначаване на съдебно-медицинска и балистична експертизи, събиране на гласни и писмени доказателства и други действия за установяване на цялостната фактическа обстановка.

На местопроизшествието са Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора, и Таня Димитрова, районен прокурор на Казанлък.

Очаква се по-късно окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов ще даде изявление.

източник: news.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати