Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Дек 15
Начало arrow Политика arrow Румен Радев: Европа не трябва да е заложник на украинските амбиции

Румен Радев: Европа не трябва да е заложник на украинските амбиции

  Print E-mail
2018-12-01 10:22:05
източник: news.bg

Нямаме интерес от милитаризация на Черно море, което пряко ще рефлектира върху България. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за позицията на страната ни при ескалация на конфликта между Русия и Украйна.

Според Радев, рискът от ескалация на конфликта между Русия и Украйна е реален. Европа в никакъв случай не трябва да става заложник на украинската вътрешна политика и амбиции. Надявам се този конфликт да приключи възможно най-бързо.

Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за позицията на страната ни при ескалация на конфликта между Русия и Украйна.

Държавният глава призова всички страни да се придържат към нормите на международното право и да не нарушават законните граници. Според него обикновени моряци не трябва да плащат цената на политическото противопоставяне.

Радев бе категоричен, че Парижкото споразумение трябва да се изпълнява, но без завишаване на целите. "Това е моята позиция. Тя е отдавна известна, такава беше позицията и на служебното правителство", заяви държавният глава.

Той е категоричен, че България трябва да съхрани работните места на миньорите. Очакванията му са да има ясна политика и "ангажимент в стратегическа перспектива на нашето правителство към съхраняването на тези работни места на миньорите и към гарантиране на тяхната трудова заетост в една по-далечна перспектива".

В отговор на въпрос дали позицията, която ще отстоява в Катовице, е координирана с правителството, Румен Радев подчерта, че e получил целия пакет документи, приет от Министерския съвет. Той е ревизирал изказването си, за да стане убедително.

Радев заяви, че до момента не е чул ясна и категорична позиция от страна на българското правителство за развитие на сектора на енергетиката в стратегическа перспектива.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини БСП иска проверка на пътищата в страната, които са строени или ремонтирани в рамките на последните 5 години, а не на тези, които са изградени преди 40 години.Това заяви пред bTV социалистът Георги ...
  Новини "Спазваме всички европейски правила при реализацията на концепцията за газоразпределителен център "Балкан". Всички условия досега са необвързващи, сега обаче се отива ...
  Новини Господинът с жълтите гащи говори глупости. Така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира нападките на лидера на "Воля" Веселин Марешки по свои адрес в ефира на ...
  Новини Бой при патриотите. Това се приказва в кулоарите на Народното събрание.Валентин Касабов от НФСБ ударил лидера на Атака Волен Сидеров според слуховете.Репортер на "Алфа ТВ"Защо ...
  Новини Коалицията е достатъчно стабилна, осъзната и то не заради властта. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов.Борисов благодари на вицепремиерите си за загърбеното его. Той заяви, че вече ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как преценявате Кабинетът Борисов 3?