19 Март 2024 г. Вторник

Ако знаете колко приятели съм погребала, които водеха здравословен начин на живот!

2018-08-06 09:37:18

Пътешественик и художник, Светлана Казина се мести да живее в планината Алтай преди около 20 години, в малка къща без течаща вода и често без ток.

Тя обича живота и го живее с удоволствие. С помощта на камерата си всеки ден изучава света и се изненадва от разнообразието му.

В природата има всичко необходимо, за да бъдем щастливи“, казва Светлана, цитирана от chetilishte.com. Но въпреки това смята, че начинът ни на живот не трябва да бъде здравословен, а щастлив.

Болестите не идват от факта, че околната среда е лоша, водата е мръсна, храната е пластмасова, а ние се движим малко.

Болестите не се интересуват дали си в град или в село. Повярвайте ми, човешкото тяло е идеалната машина за приспособяване към всякакви условия и храна. Ето, ние, селяните, не можем да ядем вашата прахообразна храна, да пием водата ви и да дишаме градския въздух. Но не защото всичко това е мръсно. А защото е различно. Несвойствено за нашето тяло.

А вие, като дойдете на село, с извинение, се подрисквате от нашата речна вода, от кравето мляко, от агнешкото и всичко останало, а от височините тук главите ви се пръскат като дини.

Но това не значи, че едното място е по-лошо от другото. Просто мястото, което обитаваме, е различно. Ние сме адаптирани тук, а вие – там. В горите, по селата, в планините боледуват също толкова, колкото и в града, така че спокойно! И в градовете има дълголетници.

Дълголетник не означава, че някой ще живее 100 години и ще умре здрав. Ако човек живее в хармония с природата, ако се моли, медитира, храни се с покълнала зърна пшеница, ходи облечен като Исус или като богинята Кали и дарява доходите си на домове за сираци, не означава, че ще живее 100 години и ще умре здрав.

Какво те кара да мислиш, че ако живееш на плажа в поза лотос, няма да се разболееш? Ако знаехте колко приятели съм погребала, които водиха изключително здравословен начин на живот! Сред тях са спортисти, лекари, лечители и хора, които работеха върху своя духовен растеж денонощно. Непушачи, трезвеници, смирени, но умираха от рак.

Никога няма да разберете защо идва болестта. Престанете да се притеснявате от понятията „не трябва“, „диета“ и „грях“. Това не удължава живота. Защото болестта не е в тялото, болестта е в главата!

Затова просто живейте с удоволствие! Правете всичко за удоволствие.

Научете се най-накрая да ядете това, което ви харесва, а не това, което е полезно. Просто яжте, а не преживяйте!

Не можете да спрете да пушите? Недейте! Но не пушете с угризение на съвестта, а с удоволствие. Въобще не е нужно да спирате да пушите. Нужно е да не искате да пушите. Забраната винаги работи наобратно.

Захвърлете омразната си работа или се научете да извличате удоволствие от това, което правите, каквото и да е то.

Не се лъжете от призивите на модата, времето, интернет и т.н. Не поставяйте себе си в подчинение на чуждите и фалшивите образи на високо духовните водачи. Не бъдете последователи "">Кълна се, понякога ми се повръща от такива „високо духовни“ личности, зад които в действителност седят обикновените хора, като всички нас с акне, кариеси, киселини в стомаха, досадни съседи и роднини, нещастна любов и т.н. Бъдете такива, каквито сте! Бъдете себе си!

Направи това, което искаше и мечтаеше да правиш още от детството си. Научи се да свириш на китара, пиано, отиди на курс по планински ски, акварел, мозайка, глина и др. Няма хора, на които да им липсва творчески потенциал, казвам ви това като художник. Не мечтайте за мотор, а си го купете! Не спестявайте мечтите, те умират и гният в задните улички на мозъка ви!

Винаги си мечтал да отидеш в планината, но вместо това по цял ден висиш в офиса? Отиди в планината!

Живееш в планините, но искаш да работиш в офис? Отиди в града! Всичко е в твоите ръце!

Харесвате уединението? Уединявайте се с удоволствие. Страх те е от самотата? Отиди при хората.

Намерете радост и удоволствие във всичко. Дори и в това, в което, на пръв поглед, не може да има.

Като цяло ще ви разкрия най-важната тайна на живота и самия смисъл на "">Има просто Живот. Сутрин, следобед, вечер, нощ и отново сутрин. Има планета, хора, флора и фауна. През седмицата и през празниците. Щастие и нещастие. И има смърт. И идва във всеки един момент, във всяка възраст. Имате ли време да живеете според мечтите на другите хора, наложените идеи и социалните норми?

Живейте с удоволствие и не търсете причините за болестите и смъртта сред роднини и известни личности. Това не можем да разберем. Но животът е даден. И трябва да живеем в Радост. Не тревожете другите. Помагайте им! 

Е, ако искате да търсите смисъла на живота, тогава помислете, че е в това – да живеете в радост. Всичко това не означава, че е лошо да бъдеш търсещ, че е лошо да изследваш. Не, не е така. Ако го правиш с радост, то е за здраве.

Умолявам ви, не забравяйте, че щастието не е в селото или в града, не е в планините или в равнината, то е в главата ви! Живейте, както искате, и не сравнявайте щастието си с друг.

Никой няма да разбере вашето щастие. Ако нямаше оценка и сравнение на щастието, на религиите и на ценностите, нямаше да има и войни… 

източник: dunavmost.com

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати