25 Април 2024 г. Четвъртък

Как всичко, което консумираме, се отразява върху организма ни?

2018-07-04 09:08:05

Всичко, което консумираме, се отразява върху нашата кожа. Всяка жена мечтае да остане за по-дълго млада. За целта трябва да се грижим за нашата кожа както отвън, така и отвътре.

Колкото по-малко преработени и пакетирани храни ядем, толкова по-далеч във времето остават бръчките. Вредните съставки в тези храни ускоряват процесите на стареенето и натрупването на свободни радикали в организма.

Здравословната диета, необходима на кожата, трябва да включва богато разнообразие от плодове, зеленчуци, риба, ядки, зърнени храни. Всички те подобряват не само външния ни вид и кожата, но и цялостното здраве на организма и имунната система.

Кои са 10-те най-полезни срещу стареене храни, вижте в следващите редове.

Сусам

Сусамовото семе е много богат на важни за здравето на кожата минерали като калций, желязо, магнезий, фосфор, както и много фибри.

Ядки

Без значение кои ядки ще изберете, те са важни за кожата, защото всички те са богати на мастни киселини, подхранващи и хидратиращи кожата. Те имат противовъзпалителни свойства, които предпазват кожата от локални възпаления, намаляващи нейната здравина.

Тъмен шоколад

Тъмният шоколад е много богат на флавоноиди – мощни антиоксиданти, подхранващи кожата, борещи се със състаряващите свободни радикали. Флавоноидите абсорбират вредните UV-лъчи и предпазват кожата от слънцето.

Боровинки 

Боровинките са сред най-богатите на антиоксиданти плодове. Те предпазват от влиянието на свободните радикали и подхранват кожата с витамин С.

Ананас 

Ананасът е прекрасен източник на манган. Този минерал има свойството да активира специфичен ензим – пролидаза, при който аминокиселината пролин активира образуването на колаген – така важен за здравето и еластичността на кожата. 

Портокали 

Освен че са вкусни, портокалите стимулират имунната система и зареждат организма с големи количества витамин С. Той е мощен антиоксидант, който стимулира образуването ан колаген.

Нар 

Нарът е сочен и вкусен южен плод, който е много важен за женската кожа. Семената на нара съдържат активни вещества, които се борят със свободните радикали и също насърчават формирането на колаген в организма.

Сладки картофи 

Сладкият картоф е страхотен източник на витамин А. Той се бори срещу образуването на бръчки и фини линии, освен това предпазва от слънчевите лъчи и подпомага образуването на колаген.

Броколи 

Има много причини, поради които трябва да ядем броколи по-често. Една от тях е здравата и млада кожа. В броколите се съдържат завидни количества лутеин, който е важен не само за очите, но и за кожата.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Здраве


Новини
90% от болниците никога не са имали готовност да приемат инфекциозно болните с Covid. Това обясни пред Нова телевизия Методи Янков, представител на частните болници.Оказва се, че голя ...
Новини
През изминалото денонощие в страната са регистрирани 4041 нови случая на коронавирусна инфекция, направени са 11 066 теста. Това прави като съотношение над 36.5%.За ...
Новини
От утре 10 юли до второ нареждане се затварят всички барове, дискотеки и пиано барове на закрито, както е са забраняват всички масови празненства с повече от 30 присъстващи.Новата си запов ...
Новини
240 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 4 286 PCR теста за последното денонощие. Това показват данните към полунощ на Единния информационен портал.Общият брой на регистриранит ...
Новини
Чрез приложението „Дари Кръв“, доброволците на БОДКще могат по-лесно и ефективно да помагат на хората в нужда от кръвопреливане Като част от усилията да пре ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати