19 Март 2024 г. Вторник

Корнелия Нинова: Съдете ме, осъдете ме, вкарайте ме в затвора

2017-12-06 13:48:33

"Заповядайте, съдете ме, осъдете ме, вкарайте ме в затвора", призова лидерът на опозицията Корнелия Нинова в ефира на Нова. Тя обаче иска през това време народът да знае какво става в държавата.

"ГЕРБ се занимава с какво е правила Корнелия Нинова преди 20 г", заяви Нинова и добави, че опозицията няма да се поддаде на тази провокация.

Да излезем от усещането за приватизация - наше, ваше. 80% от българите смятат, че приватизацията е разбойническа. Приватизация, концесии - на злато, на вода - всичко да е на масата, иска Нинова. Тя подкрепя идеята за ревизия на приватизацията.

По думите й обвиненията към нея от страна на Антон Тодоров са стъпка за опозоряване на опозицията, а не за търсене на истината.

Нинова смята, че ГЕРБ не цели да се направи ревизия на приватизацията, а да опозори БСП.

Лидерът на БСП коментира обвинението към себе си, че е придобила за 10% от цената "Техноимпекс".

"Не, това не е вярно", отсече лидерът на опозицията. Тя отрича това да е истина.

"Кой трябва да каже това в една правова държава? Антон Тодоров ли?", запита реторично Нинова и обясни,ч е доказва невинността си.

"Доказвам го с органите, които трябва да се произнесат", натърти Корнелия Нинова. Тя се позова на проверка от 2001 г. и на тази от това лято. Проверките сочили, че няма данни за престъпление. Финансова ревизия възложена от прокуратурата сочи, че при приватизацията няма данни за престъпление, изтъква още червеният лидер.

"Аз декларирам, че няма да се позовавам на изтекла давност, ако и другите в политиката не се позовават на изтекла давност за предишния им професионален живот", акцентира Нинова и отново изтъкна, че ще коментира всичко, защото няма никакви притеснения.

Да не се гледа дали ГЕРБ и БСП са пунктуални, казва соцлидерът. "Гледайте прокуратурата и съдът да са пунктуални", призовава Нинова.,

Тя обясни, че жилището й било купено на кредит. "Колко български семейства са си купили жилища на кредит", пита червеният депутат. "Имам едно жилище, което сме си купили като семейство с кредит", обяснява собствеността си Нинова.

Тя отсече, че БСП са на мнение, че приватизацията е допринесла за разграбването на държавата. Тя роптае, че народът е занимаван с неща от преди 20 години.

"Какво се случва през това време в държавата - протестират в "Пирогов", протестират майки за далавери в детски градини, протестират полицаи, пенсионери", изтъква Корнелия Нинова.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати