28 Март 2024 г. Четвъртък

"Дондуков" след ремонта - един гьол за 7 милиона лева

2017-12-02 08:37:47

"7 милиона лева за един гьол." 

По този начин столичният общински съветник от РБ и активист Иво Божков коментира ремонта на емблематичния булевард "Княз А. Дондуков".

В пост в социалните мрежи Божков разпространи кадри, показващи състоянието на току-що ремонтирания булевард след първия дъжд от пускането му в експлоатация. На снимките се вижда как на булеварда се образуват големи локви точно на пешеходна пътека, което прави минаването по пешеходната пътека на практика невъзможно. 

Това отново навява темата за качеството на ремонтите в столицата и нуждата от "ремонт на ремонта". 

 

"Първият дъжд по случай официалното откриване на чисто новия ремонтиран булевард Дондуков показа способността и качественото изпълнение на доказалата се в национален план строителна фирма, любимец на властта", сподели иронично общинският съветник.

Божков също така пожела успех на жителите на столичния квартал "Оборище", които "ще могат да доразвият плувните си способности за 2018, когато София ще бъде европейска столица на спорта".

"Успех съседи, дълбочината на плувните съоражения на места е достатъчна, за да не виждате дъното (на улицата, не на положението)", допълни общинският съветник.

Припомняме, след близо 6 месеца ремонт на 17 ноември движението по бул. "Дондуков" беше възстановено. Ремонтът на емблематичния столичен булевард се превърна в една от най-обсъжданите теми във връзка с ремонтите в София. Първоначално дебатите започнаха относно това дали по булеварда трябва да се запази паважната настилка и дали да има велоалея.

Остри реакции бяха предизвикани и от начина на ремонтиране на булеварда - столичани скочиха, че трамвайните релси не се поставят по съвременна технология.

По-късно членове на Общинския съвет в София поискаха договорът с фирмата изпълнител на ремонтните дейности да бъде прекратен, защото ремонтът не е качествен. Това предизвика серия от коментари за т. нар. "ремонт на ремонта" в Столична община, което според мнозина става тенденция.

В началото на месец ноември майстори отново започнаха да пренареждат паветата по булевард в частта между улиците "Бачо Киро" и "Будапеща". Само за няколко седмици на експлоатация, паважната настилка в района отново се беше разместила.

Проблемът с паветата стана повод и за неочакван подарък, които председателят на групата на БСП в СОС Калоян Паргов поднесе на кмета на СО Йорданка Фандъкова. Паргов подари на Фандъкова правилник за редене на павета от 1936 г., който да послужи на кмета и работниците за СО като учебник за това как да се наредят правилно паветата по "Дондуков".

Два дни по-късно бяха хвърлени и обвинения, че паважната настилка на булеварда се е унищожавала умишлено. Хора умишлено вадели павета от настилката, за да саботират ремонтните дейности. Саботаж в тези действия видя дори и премиера Борисов.

източник: news.bg

Последни новини от категория София


Новини
Третият лъч на метрото се очаква да тръгне на 26 август, разкри столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, след като инспектира столичната 51 детска градина "Щурче".В м ...
Новини
От МВР не отчитат засилено движение по пропускателните пунктове в неделния ден, който е първия ден на Възкресение Христово, информира БНР. Мнозина столичани напуснаха София преди празни ...
Новини
172 снегорина са на терен в София, съобщава БНР.Те обработват улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, както и основни улици в кварталите, стръмни участъци и общински пътища.За ...
Новини
За три дни заразените с коронавирус в света са скочили до над 300 000. У нас за миналото денонощие има общо 29 нови случая. Това обяви шефът на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.171 стана ...
Новини
Специализирана акция се провежда в столичния квартал "Факултета". Тя е започнала около 19.30 часа, съобщи "Нова телевизия".Операцията е насочена срещу разпространен ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати