19 Март 2024 г. Вторник

Триумф за Гришо на финала на АТП в Лондон!

2017-11-20 01:42:03

Григор Димитров спечели финалния турнир на АТП в Лондон след драматичен мач срещу белгиеца Давид Гофен, съобщи Топспорт.

Българският тенисист №1 изигра поредния си страхотен мач и победи съперника си със 7-5, 4-6, 6-3 след 2 часа и 53 минути игра.

"За мен е чест изобщо да съм тук! Бяха страхотни две седмици! Най-хубавите две седмици през живота ми!" - възкликна развълнуваният Григор Димитров, след като вдигна купата.

Той спортсменски поздрави Гофен, когото определи като чудесен спортист, както и екипа му.
"За мен беше чест да играя с него на централния корт", заяви Димитров.

Той благодари на екипа си, на семейството, на приятелката си Никол, на публиката и на организаторите.

Победителят в турнира специално приветства българските знамена по трибуните.

Мачът беше равностоен и по-добрата психика на хасковлията му донесе победата. Двамата използваха противоположни стилове на игра в сравнение с обичайните си. Гофен игра предимно нападателно, а Димитров повече се защитаваше.

Белгиецът започна срещата много агресивно и проби веднага в първия гейм. Григор изглеждаше леко смутен и това си пролича още при първото разиграване. Но и белгиецът не беше много уверен и пробивът беше върнат.

Все пак в началните геймове на мача Давид беше много агресивен, уинърите му влизаха и до 4-2 за него диктуваше играта. Димитров показа, че се е развил много в психологическо отношение - с два силни гейма изравни и смути Гофен.

Белгиецът реши да изостави агресивния си стил и заложи на сигурната игра, с която е известен. Това даде сили на хасковлията и той намали грешките си. Двамата правеха страхотни разигравания, които по правило бяха дълги.

Сетът клонеше към тайбрек, но Гришо успя да пробие в последния момент след 1 час и 1 минута игра. Той успя да спечели едва при петата си възможност, възползвайки се от грешка на съперника си.

Уморени от дългия първи сет, финалистите започнаха втората част с разменени бързи геймове. Като че ли двамата си бяха дали почивка.

В шестия гейм първи до възможност за брейк достигна Димитров. В решителната точка лайнсменът отсъди аут, но съдията даде корекция. Това смути Григор и Давид се измъкна с агресия.

Докато разбере какво се случва, Димитров бързо беше пробит и белгиецът взе психологическо преимущество. В този период на мача имаше всички признаци, че Гофен е способен на обрата, постигнат предишния ден срещу Роджър Федерер. Той затвори частта с 6-4 след 36 минути.

Третият сет се превърна в апотеоз на техничния и динамичен тенис. Имаше голямо количество разигравания, в които ситуацията постоянно се сменяше.

източник: news.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати