19 Март 2024 г. Вторник

Григор Димитров е на финал в Лондон

2017-11-19 09:42:18

Григор Димитров победи американеца Джак Сок с 4-6, 6-0, 6-3 и се класира за финала на заключителния турнир на АТП в Лондон. Българинът е вече №3 в света и в неделя ще играе финал срещу Давид Гофен, който разгроми преди три дни.

Мачът беше много нервен, като и двамата не можаха да покажат възможностите си. Григор Димитров се оказа с по-хладнокръвен в края и показа, че вече е израснал в това отношение. Джак Сок оказа сериозна съпротива и беше най-трудния противник на хасковлията в турнира до момента.

Мачът премина през няколко обрата. Григор Димитров избра да сервира и много бързо поведе с 3-0. Той продължи да натиска подаването на съперника си и  достигна до още две точки за пробив.

Сок не играеше слабо, но правеше грешки. Той изведнъж вдигна нивото и успя да спаси сервиса си. Гришо срещна съпротива, смути се и допусна връщане на брейка.

Играта стана равностойна с леко преимущество за американеца. Димитров прибързваше и грешеше. По правило нямаше много къси точки и Сок показа, за разлика от повечето свои сънародници, че може да печели след дълга размяна.

Българинът успя да удържи трудно подаването си за 4-3, но превъзходството на Сок му донесе победата в сета с 6-4 за 46 минути. Хасковлията на практика губеше всичките точки на втори сервис, а не вкарваше достатъчно и първия.

Втората част приличаше на мачовете с Гофен и Кареньо Буста. Димитров знаеше, че няма какво да губи и грешките в играта му изчезнаха и второто му подаване се стабилизира.

Сок загуби увереност и топките му започнаха да летят в грешна посока. Сетът беше спечелен от хасковлията на нула за 20 минути. Американецът взе само 9 точки в цялата част.

В последния сет нивото на тениса спадна. Двамата бяха много нервни и грешаха. В играта на хасковлията се завърнаха колебанията. Той печелеше по-трудно подаванията си, докато американецът започна да сервира много уверено.

И все пак българският №1 успя да стигне до 4-3. В осмия гейм имаше 12 разигравания. Водачеството се сменяше, като и двамата редуваха хубави удари с грешки. Сок показа нерви и даде две възможности за пробив след двойни грешки. При втората Димитров завърши с перфектен удар от бекхенд по правата.

Очакванията за лесен завършващ гейм не се оправдаха. Димитров достигна до два мачбола, но Сок направи страхотен ретур. Гришо се смути направи грешки и пробивът можеше да бъде върнат. Двамата се редуваха с възможности да спечелят. Хасковлията затвори мача при четвъртия си мачбол, след като Сок три пъти подред намираше мрежата. В последния гейм имаше 14 разигравания. 

Срещата продължи 1 час и 59 минути. Точките в мача са 91 на 77. При посрещане 34 на 35. Процентите на първи сервис са 68 на 62, а на втори 52 на 45. Промяната при вторите подавания донесе победата на българина. Двамата посрещаха отлично и можаха да си направят само по 3 аса. Двойните грешки са по 5.

Победата вече изкачи Григор Димитров на трето място в световната ранглиста. Той е на прага на най-големия успех в кариерата си и може да спечели четвърти турнир за годината. И то турнира на осемте най-добри.

източник: news.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати