19 Март 2024 г. Вторник

Две лобита взели на мушка проф. Петров, 4711 случая на бой и тормоз в училище

2017-11-01 08:26:34

"24 часа"

Имала ли е тайни срещи с Бойко зад гърба на Корнелия червената Деница?

Кой от БСП ходи тайно при Борисов и признава ли си после за срещите пред Нинова?

В списъка на гостите попадна вторият човек в соцпартията Деница Златева. Медийният съветник на премиера Севделина Арнаудова написа във фейсбук пост с хаштаг #спомниси#. БСП отговори с декларация от името на Златева, че имало две срещи, но не били тайни.

Дамската схватка между Арнаудова и Златева е нов епизод от сериала "Искали ли са заедно да управляват ГЕРБ и БСП?".

"Стандарт"

Две лобита взели на мушка проф. Петров

Икономически засегнати кръгове в медицинските среди стоят зад атаката срещу проф. Николай Петров, довела да неговата оставка. Тази теза застъпиха вчера вицепремиерът Валери Симеонов и изпълнителният директор на УМБАЛ "Св. Екатерина" проф. Генчо Начев.

"Да не забравяме, че за следващата година г-н Петров в качеството си на министър на здравеопазването прокара забрана за откриването на нови лечебни заведения и регистрирането на нови лекарства.

"Монитор"

4711 случая на бой и тормоз в училище

4711 са били случаите на агресия в училищата през изтеклата 2016-2017 учебна година, свързани с физическо посегателство и психически тормоз. Това съобщиха за "Монитор" от Министерството на образованието и науката (МОН). Броят на случаите е с 455 повече от предходната година, обясниха още от ведомството. Най-често учениците са използвали вербална агресия помежду си - 2805 пъти, която включва всякакъв тип обиди, псувни и цинизми, които учениците си разменят. 2111 пъти пък се е налагало учителите.

"Сега"

България се срина в световната класация за добър бизнес климат

Жестоко пропадане - това е оценката за бизнес климата в България в новия доклад Doing Busines 2018 ("Да правиш бизнес") на Световната банка, публикуван вчера. Страната ни се е сринала с 11 стъпала до 50-о място в редовната класация, която показва на инвеститорите кои са най-уредените и дружелюбни икономики на планетата, където си заслужава да влагат парите си. И както се вижда ясно в проучването, днешна България определено не е сред оазисите за правене на бизнес - въпреки че управляващите непрекъснато твърдят обратното.

"Дума"

Охранителна фирма на МО тласкана към фалит

МО умишлено иска да фалира държавната охранителна фирма "МОБА", алармираха вчера от БСП. Разпродава се уставният й капитал и вече са изтъргувани 800 пистолета, 60 000 патрона и бинокли, без дружеството да има лиценз за търговия с оръжие, съобщи Атанас Зафиров. По думите му фирмата няма как да бъде губеща, защото има гарантирани договори и печалба.

Ведомството на Каракачанов отказва да актуализира минималните заплати между 360-380 лв. на служителите. 1200 човека са заплашени да останат на улицата.

Управител на "МОБА" от юни 2017 г. е Николай Наков Наков. Той е бил в две от кандидатдепутатските листи на "Воля". Наков е личен адвокат на Веселин Марешки.

"Капитал дейли"

Министър от кабинета "Орешарски" купува "ТЕЦ Варна"

Чешката държавна компания CEZ Group съобщи, че е договорила продажбата на притежавания от нея "ТЕЦ Варна", който не работи от две години като замърсяващ и икономически неизгоден. Купувач е варненската "Сигда", собственост на двете деца на бившия транспортен министър в кабинета "Орешарски" Данаил Папазов, като самият той заедно със сина му са управители. По информация от чешката медия Hospodarske Noviny и от източник на "Капитал" цената на сделката е 50 млн. евро, постигната след състезание между два кандидата.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати