Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Сряда
Ноем 22
Начало arrow Политика arrow Борисов подкрепи акцията на Валери Симеонов

Борисов подкрепи акцията на Валери Симеонов

  Print E-mail
2017-08-18 09:33:04
източник: news.bg

Премиерът Бойко Борисов коментира казуса за провежданите проверки по заведения в черноморските курорти. Законът е за това - да се изпълнява, каза Борисов за проверките.

Вицепремиерът Валери Симеонов е информирал Борисов за десетки постъпили жалби срещу прекомерния шум.

В личния си Фейсбук профил министър-председателят коментира, че "Журналистите ме попитаха за казуса Слънчев бряг. Обясних им, че днес разговарях с Валери Симеонов - законът е такъв, че не позволява след 23 часа да има шум, има десетки жалби срещу заведенията. Вицепремиерът действа в рамките на закона. Ако има дебат, той трябва да влезе в парламента и да се реши дали да се промени законът или не. Но при всеки случай - трябва всички да спазваме правилата." 

Вчера Борисов проведе инспекция, заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков, на ремонта на така известния "път на смъртта" Пловдив - Асеновград.

На инспекцията министър-председателят призова за дебат за промени в Закона за обществените поръчки, които да доведат до спиране на безкрайните обжалвания. Борисов обясни, че строителството на отсечката било спряно именно заради обжалвания.

"Аз не съм доволен от това, че две години гинаха хора тук, заради тези безумни обжалвания на обществени поръчки", коментира премиерът. Той обясни, че заради обжалвания не са започнати обходите на Поморие и Ахелой, ТОЛ системите.

Той се притеснява, че заради обжалвания ще се бави купуването на нови влакове и мотриси. Според фирмата изпълнител разширението на пътя ще е готово през септември 2018 г.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини БСП излиза от пленарна зала.Днес ще поискаме среща с всички европейски посланици, обяви на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова.ГЕРБ минират националното съгласие, обяви Корнелия Нинова. ...
  Новини Мониторинговият доклад на ЕК предизвика разнопосочни коментари в парламента. От ГЕРБ се похвалиха, че са доволни от заключенията на Европейската комисия и че докладът е обективен, позитивен и ...
  Новини "ГЕРБ с времето губят своите избиратели и поддръжници в обществото, защото скандалите във властта се трупат и хората започват да мислят за алтернативна опция на управляващите и БСП. В същото ...
  Новини "Вотът на недоверие към правителството е тест към всички политически сили, които се заявяват като опозиция. За тези 6 месеца управление и Воля, и ДПС, във важни гласувания, подкрепиха ...
  Новини Георги Първанов определи отношенията между президент и премиер като състояние на въоръжен неутралитет.
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как преценявате Кабинетът Борисов 3?