Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Петък
Април 3
Начало arrow България arrow Братовчедската драма: Спречкване, юмрук по брадата, гърч, смърт

Братовчедската драма: Спречкване, юмрук по брадата, гърч, смърт

  Print E-mail
2017-05-05 10:18:35
източник: dnes.bg

Майката на Радо - Елка. Снимка: "24 часа"


10:05 часа, сряда. В основното училище "Христо Ботев" в Славяново започва третият час.

Учителката по биология Бенкова влиза в VIII клас и пише в дневника. Тя не вижда как двама ученици се спречкват за нещо.

Тонимир удря по брадата Радо, той се олюлява, пада по очи, после се обръща по гръб и започва целият да трепери и да се гърчи. Двете момчета са трети братовчеди.

"Колежката Бенкова веднага реагира, намесват се чистачката, портиерът, учителят по физкултура. При масажирането физкултурникът отчита, че сърцето на момчето бие много учестено. По-късно лекарите са казали, че пулсът му е бил много висок. Въобще нямаме обяснение как един-единствен удар може да предизвика най-страшното", разказва пред "24 часа" директорката на училището Лиляна Манолова.

17 деца са в класа, но не всички са били по време на трагедията. Някои са дошли, когато са реанимирали Радо, други - докато го изнасяли.

Съучениците разказват, че не искат да влизат повече в тази класна стая - още е пред очите им падналият и агонизиращ Радо. Как ще учим, питали децата. Учителката Бенкова е в шок и не може да говори.

Вчера училището беше отворено, всички педагози бяха на работа и по обед очакваха екип от двама психолози.

Кметът на Славяново Христо Таренгов обяви траур заради нелепата смърт на осмокласника.

"Радо имаше заболяване на очите, правени са му много операции. Родителите се бореха да спасят зрението му. За други болести обаче не знаем. И двете деца не са лоши. Тонимир не е проявявал агресия. Никой не знае защо момчетата са се спречкали, вероятно е било нещо дребно. В училище нямаме сериозни прояви на насилие и агресия", пояснява Манолова, която ръководи школото от 16 г.

"Убиха детето ни! Изпратихме го живо и здраво на училище. Сега купуваме дрехи за погребение. Не съм разбрал обаче защо е станало спречкването", плачеше съсипаният баща на Радо – Бисер.

Мъжът е инвалид, кракът му е ампутиран. Радо много помагал в домашната ферма - грижел се за 3 телета, 10 прасета и 7-8 зайци.

Според него синът му е получил два удара с юмрук - единия във врата, другия в стомаха.

"Радо е на 14 г., роден е през септември. Извадихме му лична карта преди 2-3 месеца, сега държим смъртния акт", плаче и майката Елка.

 

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини Не можем да спечелим войната с коронавируса единствено с ограничения, глоби, насаждане на страх, чувство за вина и на неизвестност в населението. Това заяви президентът Румен Радев, който днес ...
  Новини Министерският съвет прие проекта за актуализация на държавния бюджет за 2020-та, който предлага за гласуване на Народното събрание.Най-важните изменения в него, които осигуряват ...
  Новини Облачно и ветровито ще бъде времето днес, с валежи от дъжд в почти цялата страна. Това съобщиха от НИМХ.Снегът се завръща още тази вечер. През нощта срещу сряда ще се образува снежна ...
  Новини Всички са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити или на открити обществени места.Такова нареждане даде здравният министър Кирил Ананиев днес. Заповедта е № РД-01-168 от ...
  Новини В Оперативния щаб очакват пик на коронавируса в третата третина на април месец - времето е по време и след Великден."Всичко зависи от мерките и това как народът ги спазва, заяви в студиото ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?