19 Април 2024 г. Петък

Борисов обявява министрите в сряда, още има неизяснени постове

2017-05-02 09:13:08
Имената на министрите от третото правителство начело с Бойко Борисов ще бъдат съобщени утре, сряда, а днес председателят на ГЕРБ събира на среща лидерите на партиите в "Обединени патриоти", с които вече има подписано коалиционно споразумение.

По време на разговора ще бъдат разгледани предложенията за министри на националистическото обединение.

Според източници на Bulgaria ON AIR в кабинета ще има четирима вицепремиери - за един от тях ще отговарят Обединените патриоти, вероятно това ще бъде вицепремиер с ресор силовите министерства.

Един заместник на Бойко Борисов вероятно ще отговаря и за подготовката на председателството на България на съвета на Европейския съюз.

Има и две познати лица сред заместниците на Борисов. Това са Томислав Дончев - вицепремиер по европейските фондове и икономическата политика, и Борислав Горанов - вицепремиер по финансовата политика.

Министерството на отбраната с министър Красимир Каракачанов, министерството на икономиката, министерство на околната среда и водите и министерство на туризма ще бъдат отговорност на Обединените патриоти.

За министър на икономиката от страна на Патриотите се спряга Емил Караниколов, който в момента е изпълнителен директор на агенцията за приватизация, а Нено Димов за министър на екологията, който и друг път е бил в МОСВ. По време на управлението на Иван Костов той беше заместник-министър на екологията.

Познати лица от ГЕРБ обещават министри, които и друг път са били в министерства в предишното правителство на Бойко Борисов.

В културния сектор със сигурност отново ще бъде Вежди Рашидов.

Все още повече от една номинация има за МВР, МВнР, Министерството на туризма, Министерството на образованието, Министерството енергетиката. За социалното ведомство все още не е спрягано име.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати