19 Април 2024 г. Петък

Шефът на Формула 1 идва през октомври

2010-09-22 09:43:52
Президентът на Формула 1 сам пожелал да дойде в България и да се запознае с проекта за пистата, съобщи енергийният министър Трайчо Трайков. По думите му обаче все още не се е намерил инвеститор с пари.

Ние сме длъжни да представим инвестиционните възможности пред компании, които са подходящи

за инвестиции в съответната сфера. Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков по Нова телевизия.

По думите му представянето на ВМЗ пред „Боинг” е във връзка с това, че стратегията за приватизация на ВМЗ е готова.

Според Трайков е напълно възможно ВМЗ да бъде купен от „Боинг”.

Той допълни, че американските компании регистрират корпоративна печалба, но се въздържат от инвестиции, а когато се стигне до инвестиция, обществото наблюдава много внимателно къде точно се влагат средства.

Президентът и главен изпълнителен директор на Формула 1 Бърнард Екълстоун ще дойде през октомври у нас, съобщи министърът.

Според Трайков такива посещения не трябва да се случват често.

„От такъв проект не се печели само от билети. Чакаме инвеститорът да представи оферта и ако е изгодна за държавата, Формула 1 ще се включат”, допълни Трайков.

Запитан кой е виновен затварянето на предприятието и 2000 души ще останат без работа, енергийният министър коментира, че не е необходимо да има виновен.

Той обаче посочи, че ако някой не е инвестирал и поради това бизнесът му бъде затворен и от това пострадат работниците му, то очевидно работниците му трябва да се оплачат, така че вината е изцяло на Христо Ковачки.

Според Трайков проблемът в момента не е самата инвестиция, а това, че до края на модернизацията и момента, в който рябва да се затвори предприятието има около 19 месеца. В тези 19 месеца предприятието не може да работи. Вариантът, който Трайков предложил на Ковачки е да си направи инвестицията, да плаща минимални заплати и когато модернизацията е готова, да продължи да работи. До този момент Ковачки не се съгласил с предложението.

източник: bnews.bg

Последни новини от категория Бизнес


Новини
68% от българите биха се притеснявали да посещават места, където има много хора срещу 28%, които нямат притеснения за това. 57% биха се притеснявали да отидат на ресторант или ...
Новини
Държавата готви още мерки за подкрепа на икономиката. Това стана ясно коментара пред БиТиВи на министъра на икономиката Емил Караниколов. Първо обаче щяло да се види как вчера оповестените мерки ще ...
Новини
Не би следвало да има криза със стоките от първа необходимост. Това заяви пред Нова телевизия Добрин Иванов, изпълнителен директор на АИКБ. Според него месното производство представлява 20-30% ...
Новини
Дългогодишен опит – гаранция за качество   Белдо Кънстракшънс ЕООД Варна е специализирана компания в хидроизолационни продукти и системи.   Хидроизолация от мазе до покрив &nbs ...
Новини
От днес би трябвало всички шофьори да получават подробни касови бележки на бензиностанциите. Те ще съдържат информация за косвените данъци, платени от търговеца, за продажната стойност и за стойност ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати