Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Март 23
Начало arrow Политика arrow Васил Иванов спрян заради кметове и обществени поръчки

Васил Иванов спрян заради кметове и обществени поръчки

  Print E-mail
2017-04-19 16:45:52
източник: news.bg

Шоуменът Слави Трифонов все пак даде трибуна на разследващия журналист Васил Иванов, въпреки спряното му предаване и заплахите от страна на БиТиВи да не излъчва телевизионното интервю с него.

На пресконференция Васил Иванов сподели, че след 24 години трудов стаж не е предполагал, че ще му се наложи да проведе разследване срещу собствената си медия и по-конкретно шефката си Дарина Сарелска.

Васил Иванов информира, че пуснал своето предизвестие за напускане на телевизията. С думите "прекипя ми" той обяви решението си. Причината за гнева е шефката на Новините в Нова ТВ - Дарина Сарелска, която освен личната си неприязън към Васил Иванов, се оказала и къртица в негово разследване, като информирала кмета на Неделино за това какво имат срещу него. За факта, че това е къртицата Васил Иванов научава от ДАНС след разговор с прокурори от Специализираната прокуратура. Така Дарина Сарелска забранява на Васил Иванов да води разследвания срещу кметове.

Припомняме, преди 2015 г. репортажите за корупция сред кметовете на общини бяха сред топ материалите на телевизията. На местните избори тогава ГЕРБ печели в много населени места.

"Два-три месеца по-късно тя ни викна на оперативка и ни съобщи на мен, на Дарин Николов, че повече не я интересуват кметове и обществени поръчки", сподели Иванов.

Васил Иванов припомни, че само за последния програмен период кметовете в страната са разпределили с обществени поръчки над 17 млрд. лева. Така се стига и до разследването на Иванов срещу Сарелска, която е от Златоград. Оттам е и депутатът от ГЕРБ Недялко Славов, народен представител в първия мандат на Бойко Борисов. Сарелска му е снаха, а депутатът й е девер.

Докато не е депутат Недялко Славов регистрира фирма "Арнед Пойнт ЕООД", която печели чрез пряко възлагане от кмета обществена поръчка на стойност 57 336 лв. за разработване и въвеждане на методи за оценка на местните политики и тяхното обществено консултиране. За да ги разработи, депутатът е получил сумата от 57 336 лв. от кмета на Златоград Мирослав Янчев, който също е от ГЕРБ и е кум на Недялко Славов - "деверът на моята шефка", разкри порочния кръг от лица Васил Иванов.

Довечера в Шоуто на Слави ще представят разследване срещу Валери Симеонов, изготвено от екипа му.

След като думата бе дадена на журналистите за въпроси, Канна Рачева попита дали е потърсил всички гледни точки - ръководството на Нова тв и ДАНС. Слави отговори, че не мисли, че има този ангажимент и допълни, че довечера можело пак да го спрат заради разследване за Валери Симеонов.

БиТиВи могат да не ми излъчат предаване, но не могат да ме уволнят, заяви от своя страна шоуменът Слави Трифонов, като два пъти посочи, че той не е техен служител.

По думите му по силата на договора му с БиТиВи Трифонов не може и просто да напусне или да откаже да работи с телевизията, тъй като е заплашен от дело.

При трето спиране или сваляне на негова продукция това обаче би било системност и нещата ще стоят по друг начин, закани се шоуменът.

На пресконференцията стана ясно, че тази вечер предстои и излъчване на предаване с разследване за депутата и един от лидерите на ОП Валери Симеонов.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини "Има достатъчно основания да се смята, че има акт на корупция." Това заяви пред Нова телевизия Александър Симов от БСП.Той подчерта, че няма как записът да бъде манипулиран ...
  Новини ГЕРБ са в паника, така че твърдят неистини и глупости. Те са уплашени и усещат, че концертът свършва и си отиват. Това заяви пред bTV заместник-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов по ...
  Новини "На мен лампи ми светят винаги, режисьор съм и се занимавам с всичко. Интересува ме мръсотията и ми се налага да се занимавам с нея като човек". Това заяви пред bTV министърът на културата ...
  Новини Конкурсът по избор на изтребители беше опорочен. Това заяви президентът Румен Радев след тържествения водосвет за Богоявление пред Паметника на незнайния воин."Настоявах да се спази процедурата ...
  Новини Европредседателството, както и добрата икономическа конюнктура по света са създали предпоставки за една добра политическа година, но въпреки това есенният политически сезон у нас беше маркиран ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как преценявате Кабинетът Борисов 3?