28 Март 2024 г. Четвъртък

Борисов не иска "хейтене": Стабилността на Европа минава през България

2017-04-19 10:04:23
Лидерът на ГЕРБ и номиниран за премиер Бойко Борисов обяви, че ако отминалите избори са били по мажоритарната система, то партията му е щяла да има 130 депутати.

По думите му партиите и хората трябва да се консолидират и тази година и половина с председателството и страха на Европа, страната ни става много важна.

"Аз винаги съм бил балансиран, ако не ме дърпат и мен за опашката", добави Борисов и призова опонентите си да не си играят със съдбините на хората и обеща, че поне той няма да го прави.

"Виждате, че народът веднага наказва, ако се премине границата. Моите опоненти я преминаха. Аз няма да я преминавам", каза още Бойко Борисов на влизане в сградата на парламента.

"Залогът ни е държавата. С нищо се опитвам не да провокирам, дърпам юздите на партията да може колкото по-смирено. Виждате колегата Герджиков брои дните като в казармата. Трудно е и много тегаво. Всичко, което е добро като предложния и от опозиция, ще бъде приемано. Аз съм за мир и стабилност", каза той и настоя, че не иска да вкарва държавата в нови избори.

"Когато подадох оставка, дадох на опозицията да управлява - ако те не бяха страхливи, ако те искаха да управляват, можеха веднага да направят служебно правителство и досега да управялват 6 месеца. Те се скриха и оставиха Радев и неговото правителство да се гърчи", каза Бойко Борисов.

То изрази надежда, че всички партии в парламента са си взели поуки от слабостите и успехите.

"Ситуацията в света е леко казано тревожна, трябва да бъдем умна нация, да се консулидираме. Стабилността на Балканите минава през България. Ако сме истински политици трябва да направим много добрини за България в тази ситуация, защото Европа я е страх от Турция, а ние сме на границата. Може да сме стабилизиращия фактор на Балканите", настоя Борисов.

На въпрос "Ще управлявате ли в малцинство?"За 4-5-ти път идвам като за първи ден в парламента. Залогът ни е държавата".

По думите му с президента Румен Радев поддържат "смислен контакт". Той подчерта за пореден път, че могат, ако са истински политици, не само на думи и с претенциите си, да направят много добрини за България.

"Модерната дума "хейтене" по цял ден, а хората днес очакват да им се случи нещо добро, да го пипнат, да го видят, да го усетят", коментира в заключение Бойко Борисов.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати