28 Март 2024 г. Четвъртък

Закрийте се и да градим отначало, призова Синьо единство

2017-03-31 10:52:48

В позиция изпратена до медиите, ПП Синьо единство счита, че традиционното дясно има нужда от силна, модерна единна дясна партия, която да стъпи на три основни стълба - силно образование, развиваща се икономика и правова държава.

С обединение на десните хора, с изграждането на единна общност, ще се даде пример и ще се покаже на българските граждани, че могат да разчитат на нов модел на правене на политика, дясна политика и, политика за хората.

ПП Синьо единство декларират, че ще бъдат първите, които ще се разпуснат и ще вградят енергията си в нов проект, ако се намери смелост в другите партии да постъпят по същия начин.

Обръщат се към към всички формации, "които определят себе си като десни, които са участвали през годините във всевъзможни коалиции на оцеляването и всяка от които представлява по-малко от 1% от избирателите - закрийте се!Знаем, че трудно се напуска нещо, което дълго сте създали, развивали, съхранявали."

Партията смята, че след катастрофалната изборна загуба на Реформаторски блок, Нова република и "Да България" няма място за нови "единения", "блокове", " повече от коалиции", "надпартийни платформи" и други изчерпани формули на механични събирания в дясно.

Традиционната десница е в задънена улица и дълбае все по-голяма пропаст между партиите, лидерите, партийния актив, от една страна, и избирателите, от друга.

Партията коментира, че заради безпринципни обединения, тежки политически компромиси и ожесточеното его на лидерите, около 300 000 избиратели не само са останали непредставени на тези избори, но и традиционната десница е съвършенo безсилна да им предложи модерен, смислен и вдъхновяващ политически проект.

Безспорно вината затова е на всички участници в процеса на разделението и този път обаче оставките на лидерите и на партийните ръководства съвсем не са достатъчни, смятат те.

Според тях е време да се признае, че съществуващите политически партии в пространството на традиционната десница са изпразнени от съдържание и тяхното съществуване е напълно излишно. Дори напротив, то е вредно, защото затлачва дясното политическо пространство, пречка е за създаването на нова десница и губи времето за належащите реформи в държавата, допълват те.

Обръщат се към всички, вместо предстоящите политически форуми на партиите да избират поредните лидери, които да участват в поредните предварително загубени избори, да се използват тези форуми, за вземане на нужните решения за участие в общ обединителен конгрес.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати