25 Април 2024 г. Четвъртък

Симеонов убеждава Борисов и Нинова за тройна коалиция

2017-03-29 08:46:25

Съпредседателят на Обединените патриоти Валери Симеонов предложи да се сформира тройна коалиция между тях, ГЕРБ и БСП.

От студиото на предаването "Още от деня" по БНТ Симеонов призова лидерите на двете партии - Бойко Борисов и Корнелия Нинова, да загърбят егото си и да помогнат за осъществяването на идея, която ще е добра за България.

Крайно време е да се разбере, че политиката не е футболен мач, посочи патриотът. Той смята, че мачът не може да приключи с 1:0.

Валери Симеонов призна, че вече е подхвърлил идеята за широка коалиция и тя не е била приета истерично. Той подчерта, че подготвя почвата за такава широка коалиция, защото тя е най-доброто за България.

Според Симеонов ако идеята за тройната коалиция се осъществи, той гарантира, че управлението ще е стабилно и ще продължи 4 години.

Лидерът на НФСБ обяви, че разговорите ще продължат, когато лидерът на най-голямата партия, спечелила изборите, и заместникът му - Бойко Борисов и Цветан Цветанов, се върнат от Малта. Тогава ще опитат да направят среща в троен формат. Валери Симеонов е убеден, това е възможно да се случи.

Той смята да убеждава с аргументи Борисов и Нинова. Най-важният аргумент, който Симеонов ще изтъкне пред тях е, че България е по-важна от всичко.

Ако широката коалиция не се случи, вариантите не са добри, предупреди той. 

Сред аргументите Валери Симеонов изтъкна, че България е в кризисна ситуация не само заради проблемите тук, а и заради геополитическите условия и заплахи около нас. Южно от нас имаме държава, която предявява претенции и може да ни насочи бежанци. Обстановката в Македония също е кризисна. Има нестабилност в Румъния, изброи патриотът.

По негово мнение изборите са били инспирирани от министър-председателя, а не от липсата на мнозинство в парламента.

Сега той предлага да се седне на масата на преговорите. Симеонов припомни, че това вече са го проиграли. Всеки трябва да си представи програмите и да се състави една програма, която да се спазва. В случая патриотите са в качеството на посредници. Отговорност на лидерите на двете първи партии след изборите да вземат най-доброто решение за България. Патриотите не могат да търсят нещо, което не е добро за страната.

По думите на Симеонов министър-председател може да е всеки човек със съответния опит, но представен от двете партии. Той посочи, че ако Нинова и Борисов не искат коалиция, нека да бъде програмно правителство.

Коалицията между НФСБ и ВМРО е стабилна, увери още Симеонов.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати