Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Април 17
Начало arrow България arrow 14 000 полицаи и близо 2000 пожарникари бдят в изборния ден

14 000 полицаи и близо 2000 пожарникари бдят в изборния ден

  Print E-mail
2017-03-24 16:07:32
източник: news.bg

МВР има стройна организация за изборния ден. 14 000 служители на силовото ведомство ще бдят. Това обяви на брифинг Тодор Гребенаров от "Национална полиция". 1119 мероприятия са били под контрола на полицаите и не са допуснати ексцесии.

2363 полицаи ще бдят в столицата, обясни директорът на СДВР Младен Маринов. Той увери, че има и резерви, които ще действат, ако някъде се случи ситуация.

Маринов е категоричен, че в столицата са взети мерки. 1594 СИК-а ще има в София и три РИК. Ограничава се движението и паркирането в района на зала "Универсиада" и Арена "Армеец". Има организация на движението и в района на БТА, където е ситуиран международният пресцентър.

1849 пожарникари ще следят да няма аварии в изборния ден и ще помагат на полицаите в охраната. Асен Игнатов увери, че са разпоредени дейности по пожарна безопасност. Дадени са указания и за секциите зад граница.

До вчера 7217 обекта са проверени. В 782 от тях са установени нарушения на пожарната безопасност. По думите на Игнатов те не са фрапантни. Става въпрос за липса на пожарогасители или немаркиран път за евакуация. Над 200 електрогенератора са готови да осигурят ток при спиране на ел. захранването.

Светла Ценева от силовото ведомство увери, че всички със загубени лични карти ще могат да получат удостоверение и да упражнят правото си на глас. Около 48 000 лични документа са издадени от 27 февруари досега. 400 удостоверения са издадени до момента за гласуване.

От 8.30 до 19.00 часа ще работят звената за издаване на лични документи, стана ясно на брифинга в ГД "Национална полиция".

От своя страна временния главсек Георги Арабаджиев увери, че се вземат адекватни мерки за сигурността на изборния процес. Предприети са мерки и заради блокирането на границата с Турция.

На брифинга в "Национална полиция" стана ясно още, че има образувано досъдебно производство за бития кандидат за депутат. Има и задържан.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  Новини На 6 ноември почитаме паметта на Свети Павел, архиепископ Константинополски, на Света Клавдия и на Препдобния Лука Тавроменийски. - - Павел Солунянин, архиепископ Константинополски (Цариградски), ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?