Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Сряда
Март 3
Начало arrow България arrow Протестиращи срещу изборния туризъм блокираха границата с Турция

Протестиращи срещу изборния туризъм блокираха границата с Турция

  Print E-mail
2017-03-21 15:59:08
източник: news.bg

Движението от Турция за България на ГКПП-Капитан Андреево е напълно блокирано, предава кореспондентката на БНР.

Протестиращи са блокирали трафика около 10.20 часа. Те са категорични, че се противопоставят на изборния туризъм. Заканват се да останат на границата до изборите на 26 март. Протестиращите са наредили автомобилни гуми и синджири, за да попречат на преминаването. 

Първоначално протестът е обявен като мирен, но впоследствие събралите се решили да спрат движението. 

Присъстващите споделят, че имат информация от южната ни съседка ще пристигнат 1000 автобуси със сънародници, които имат право да гласуват в България.

Полицейското присъствие на пункта е засилено. До сблъсъци не се стигна.

През изминалото денонощие няма извънреден брой преминали автобуси през границата.

В посока от България към Турция движението се осъществява нормално. Тази сутрин колоната от тирове на пункта е дълга 10 километра.

Блокадата на "Капитан Андреево" бе вдигната за кратко, за да преминат автомобили от Турция за България.

Събрали са се около 100 души. Протестиращите са категорични, че не може хора, които нямат отношение към вътрешните дела. Те не могат да определят какво се случва в България и какви закони ще има у нас.

Блокада срещу изборния туризъм има и на границата с Турция при Малко Търново. Протестиращите са издигнали плакати "Браним България, браним Европа". Те са блокирали пункта и в двете посоки десетина минути преди 11.00 часа.

Блокадата е била планирана за 10.00 часа, но заради полицейски проверки по пътя началото се е забавило. Недоволните граждани твърдят, че нарочно са спирани, за да се забави блокадата. На някои от тях са съставени предупредителни протоколи. 

От Бургас на пункта при Малко Търново са пристигнали 3 автобуса и десетки автомобили.

На "Малко Търново" около 12.00 часа служителите на реда се опитаха да изблъскат протестиращите от едното платно. Те получиха сериозен отпор от протестиращите. До наранявания обаче не се стигна.

Блокадата продължава, като през пункта преминават само леки коли в посока Турция и към България.

Пристигащите са категорични, че не идват, за да гласуват, а по лични дела.

Малко след 12.00 часа ситуацията бе овладяна от полицията и едното платно бе отворено за движение.

На протеста на граничен пункт "Лесово" се събраха около 80 души. Те пристигнаха с автобуси от Ямбол и Сливен. Присъединиха се и жители на Елхово и близките села. Блокадата продължи около 7 минути. Над 200 полицаи и жандармеристи охраняват протеста, но до тяхната намеса не се стига.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  Новини На 6 ноември почитаме паметта на Свети Павел, архиепископ Константинополски, на Света Клавдия и на Препдобния Лука Тавроменийски. - - Павел Солунянин, архиепископ Константинополски (Цариградски), ...
  Новини 2 689 нови случая на коронавирус при 11 376 са направените тестове. Като съотношение новоустановените случаи са 23,6% от направените тестове.Активните случаи са 27 230. В ...
  Новини На 22 септември се навършват 112 години от обявяването на Независимостта на България. На този ден, през 1908 г. в църквата "Св. Четиридесет мъченици" във Велико Търново, с манифест, ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?