29 Март 2024 г. Петък

"Барселона" сътвори най-великия обрат в Шампионската лига

2017-03-09 11:18:10

"Барселона" направи най-великия обрат в историята на Шампионската лига и се класира за четвъртфиналите на турнира за десета поредна година, въпреки че загуби първата среща срещу "Пари сен жермен"Камп Ноу"Борусия" (Дортмунд) срещу "Бенфика"Камп ноу" "Барселона"Барселона". Каталунците поеха контрола върху топката от първия съдийски сигнал и стигнаха до гол след 150 секунди игра.

Центриране от левия фланг на Рафиня доведе до поредица от грешки в защитата на ПСЖ. Тиаго Силва и Тиаго Мота действаха неориенитрано и позволиха топката да стигне до пласиралия се пред голлинията Суарес, който изпревари бавно реагирали Кевин Трап и с глава я изпрати във вратата, преди да бъде изчистена от бранител в бяло.

В следващите минути двата отбора по веднъж поискаха дузпа за игра с ръка - след центрирания на Неймар и Юлиян Дракслер, но главният рефер остави играта да продължи.


В 17-ата минута "Барселона" беше много близо до втори гол, но страхотен изстрел от дистанция на Неймар профуча до гредата.

Между 30-ата и 32-ата минута каталунците организираха две много опасни атаки с подавания вдясно към Тиаго Алкантара, който обаче не успя да достави добри центрирания. Десет минути преди почивката Суарес се измъкна зад защитата, но топката му избяга вдясно и последвалият удар не затрудни Трап.

Силният натиск на "Барселона" обаче даде резултат в 40-ата минута, а защитата на ПСЖ отново улесни съперника с нелепи грешки. Суарес копна топката за Иниеста, а Маркиньос имаше предимство, но позволи на испанския халф да го изпревари. След това плеймейкърът на каталунците опита подаване с пета, при което Курзава изрита топката в собствената си врата.

Само четири минути след почивката Тома Мюние загуби равновесие и падна в наказателното поле, а Неймар се спъна в него и се хвърли на тревата. Главният съдия първо даде знак, че няма дузпа, но след консултация с рефера зад вратата посочи бялата точка. Меси се зае с изпълнението и по безкомпромисен начин вкара 11-ия си гол в седемте си мача в турнира този сезон.

В 52-ата минута ПСЖ създаде първия си шанс за гол. Мюние направи отличен пробив отдясно и центрира към вратарското поле за Кавани, който прати топката в страничната греда.

Девет минути по-късно обаче парижани стигнаха до мечтания гол на "Камп ноу". Курзава свърши отлична работа в наказателното поле на "Барселона" след дълго подаване, сваляйки топката с глава към Кавани, а уругваецът се разписа със силен шут под гредата.

Само три минути по-късно Кавани можеше да вкара втори гол за ПСЖ, след като беше изведен сам срещу Марк Андре тер Стеген, но не успя да го преодолее.

Шест минути преди края и влезлият като резерва Анхел ди Мария излезе очи в очи с Тер Стеген, но се забави прекалено дълго и не успя да нанесе добър удар под натиска на Юмтити.

В 88-ата минута Неймар даде последни надежди на "Барселона" след прекрасно изпълнение на пряк свободен удар, а само две минути по-късно Суарес беше подпрян леко с ръка от Маркиньос в наказателното поле и се строполи, а главният съдия отсъди втора спорна дузпа.

Неймар не сгреши от бялата точка и доближи каталунците на един гол от първия в историята обрат след загуба с четири гола в първия мач, а в последните секунди на добавеното време Сержи Роберто се измъкна зад защитата след центриране от свободен удар и отбеляза за 6:1.

Така вече са ясни половината от четвъртфиналистите - испанският "Барселона" и "Реал" (Мадрид) и германските "Борусия" (Дортмунд) и "Байерн" (Мюнхен).

Останалите четири участника във финалната осмица ще станат ясни следващата седмица от двубоите "Ювентус" - "Порто", "Лестър" - "Севиля", "Атлетико" (Мадрид) - "Байер" (Леверкузен) и "Монако" - "Манчестър сити".

 

източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати