19 Април 2024 г. Петък

Парламентът на Унгария одобри автоматично задържане на всички мигранти

2017-03-07 12:51:31

Парламентът на Унгария одобри мерки за автоматично задържане на всички мигранти в лагери по южната граница на страната, съобщават "Франс прес" и АП.

Законодателството, одобрено от мнозинството депутати (138 срещу 6 гласа и 22 въздържали се), е в отговор на последните терористични атаки в Европа, извършени от мигранти, според премиера на Унгария Виктор Орбан.

През 2013 година правителството беше принудено да отмени тази мярка заради натиска на ЕС, Върховния комисариат на ООН за бежанците и Европейския съд за правата на човека.

Мигрантите ще бъдат разполагани в "транзитни зони" до границите със Сърбия и Хърватия, където ще бъдат задържани, докато бъде взето решение за молбите им за убежище.

Организации за защита на човешките права изразиха тревога от прокараните мерки.

Орбан обяви, че мигрантите държат страната "под обсада" и очаква сегашното затишие на потока от мигранти да бъде временно.

Премиерът поиска подсилване на южната граница за спиране на мигрантите. Според него мигрантите, много от тях са мюсюлмани, са заплаха за културата и християнската идентичност на Европа.

По време на церемония във връзка със сформиране на нова група от гранични служители, познати на местно ниво като "гранични ловци", Орбан обяви, че Унгария може да разчита само на себе си, за да се защити.

Докато Орбан присъстваше на мероприятието, депутатите приеха нови правила, които ограничават правата на мигрантите и дават повече правомощия на полицията да връща мигранти в Сърбия.

източник: news.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати