26 Април 2024 г. Петък

Камен Петков: ДПС патриотична партия, Доган се жертвал за България

2017-02-23 13:26:38
Принципите ми ме заведоха в "Атака" и същите принципи ме изведоха оттам и пратиха в ДПС. Така бившият депутат от националистическата партия, който влезе в листата на ДПС с кандидати за народни представители Камен Петков описа политическата си метаморфоза и смяната в убежденията си.

"Тогава бях млад, неопитен политик, сега разбрах, че ДПС е единствената последователна партия с родолюбива политика", коментира той.

"ДПС е патриотична партия за мен, а почетният лидер на движението Ахмед Доган е изградил и запазил етническия мир в България, което в момента е най-важно", категоричен е Петков.

Депутатът посочи пред bTV, че докато е бил в "Атака" лидерът на националистите Волен Сидеров непрекъснато е предизвиквал конфликти и като пример посочи нападението на атакистите над молещите се в джамията в София.

Петков призна, че също е определял ДПС като "дявола", но бил сбъркал. Според него е изказвал позиция, без да познава хората там. Той е категоричен, че ДПС са му простили и самият председател на партията Мустафа Карадайъ го е извикал и поканил да се присъедини към тях.

"Оставам патриот и националист. Доган се жертва за България, той и ДПС през всичките години не се уплашиха да са най-обижданите и неразбраните", категоричен е Петков.

Присъствието му в 41-я парламент като депутат от "Атака" беше "незабележимо"Атака" за импийчмънт на президента Росен Плевнелиев, защото бил на сватбено пътешествие в чужбина и не успял да го подкрепи. И втория път, когато вместо да защити първия кабинет Борисов с гласа си при исканата оставка, натиска бутона "въздържал се".

След като излязоха наяве подписаните договори към офшорки, с които депутатите на Волен Сидеров му гарантират вярност, последва вълна от напуснали депутати. Камен Петков беше сред тях.

За склонността си да прави политически завои, Петков намеква с действията си още след напускането на "Атака". Изненадващо прехвърли субсидията си на БСП. През юни 2011 г. той каза, че Сидеров на година получава 6 млн. лв и тази субсидия се харчи само за него - за пътувания в чужбина за скъпи вечери.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати